Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

 • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
 • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jaarboek van Jehovah's Getuigen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jaarboek van Jehovah's Getuigen 2001 en 2011.jpg

Enkele feiten uit het Jaarboek van Jehovah’s Getuigen
over het dienstjaar 2010:[1]

 • 116 bijkantoren van Jehovah's Getuigen
 • 236 rapporterende landen
 • 107.210 gemeenten
 • 18.706.895 aanwezigen op Gedachtenisviering.[2]
 • 7.508.050 verkondigers die hun activiteiten rapporteerden
 • 294.368 nieuw gedoopte getuigen
 • 1.604.764.248 uren die besteed werden aan het prediken
 • 8.058.359 Bijbelstudies met geïnteresseerden
 • 20.062 getuigen zijn werkzaam op de bijkantoren

Het Jaarboek van Jehovah's Getuigen is een jaarlijkse uitgave van het Wachttorengenootschap. Sinds 1927 verscheen deze eerst in het Engels onder de naam: Year Book of the International Bible Students Association. In 1934 werd deze naam veranderd naar Year Book of Jehovah’s Witnesses en in 1939 naar Yearbook of Jehovah’s Witnesses. De Nederlandstalige versie verscheen voor het eerst in 1973 onder de huidige naam.

De geschiedenis van Jehovah’s Getuigen in Nederland, zoals gepubliceerd in het Jaarboek van Jehovah’s Getuigen 1986

Het bevat resultaten van de activiteiten van Jehovah's Getuigen in 236 landen waaruit gerapporteerd werd, alsook van de 116 officiële kantoren in verschillende landen die het toezicht houden over de aan hen toegewezen landen en regio’s. Niet alleen het totaal wordt bekendgemaakt, maar ook de totalen per land.

Ook bevat het korte verslagen uit de verschillende werelddelen, en de voortgang in bijvoorbeeld rechtszaken die zijn aangespannen tegen nationale autoriteiten.

Daarnaast bevat het ook een brief van het Besturend Lichaam en uitgebreide verslagen van de geschiedenis van Jehovah’s Getuigen in een twee- of drietal landen. Zo werd de geschiedenis van Jehovah’s Getuigen in België en Nederland uitgebreid beschreven in respectievelijk het Jaarboek van Jehovah’s Getuigen van 1985 en 1986.

Tot en met 1985 bevatte het Jaarboek ook de dagtekst.[3] Vanaf de uitgave van 1986 werd deze apart in brochurevorm uitgegeven.[4]

Wikimedia Commons  Vrije mediabestanden over Jehovah's Witnesses literature op Wikimedia Commons

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

 1. º Een dienstjaar loopt van september tot en met augustus
 2. º De jaarlijkse herdenking van Jezus dood
 3. º Jehovah’s Getuigen worden aangespoord om dagelijks in de bijbel te lezen. Jaarlijks wordt een klein boekje uitgegeven met voor iedere dag een Bijbeltekst. Onder die Bijbeltekst wordt ingegaan op de toepassing van die tekst. Zo’n commentaar komt uit een Wachttorenartikel van ongeveer anderhalf jaar terug.
 4. º De dagteksten en het commentaar zullen in een apart, 128 bladzijden tellend boekje verschijnen, getiteld ’Dagelijks de Schrift onderzoeken’ — 1986. - Wachttoren-, Bijbel- en Traktaatgenootschap - Emmen. - Onze Koninkrijksdienst juni. (1985) Wachtturm Bibel- und Traktat-Gesellschaft der Zeugen Jehovas, e.V, Selters/Taunus - km85 6-O Ne Nieuwe regelingen voor de dagtekst en het Jaarboek p. 7
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow