Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Mijn boek met bijbelverhalen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Mijn boek met bijbelverhalen is een publicatie van Jehovah's Getuigen en wordt uitgegeven via het Wachttoren-, Bijbel- en Traktaatgenootschap. Het boek wordt in 86 talen uitgegeven. De eerste druk in 1978 had een oplage van 34.560.000 exemplaren. In 2000 was de oplage de 51 miljoen gepasseerd.[1] In 2004 werd een tweede druk vrijgegeven, hiervan is geen oplage bekend.

Het boek bevat 116 verhalen die in chronologische volgorde de bijbelse geschiedenis vertellen. Het vertelt de verhalen over Adam en Eva, Kaïn en Abel, Noach en de ark, Abraham en Sara met Isaäk en Jakob, Job, Mozes en Aäron, de tien geboden, de tien plagen, de doortocht door de rode zee, David, Salomo, Daniël, Jezus, de apostelen, en andere bekende personen en gebeurtenissen.

Mijn boek met bijbelverhalen is verdeeld in acht delen:

  1. Van de schepping tot de vloed
  2. Van de vloed to de bevrijding uit Egypte
  3. Van de bevrijding uit Egypte tot Israëls eerste koning
  4. Van Israëls eerste koning tot de gevangenschap in Babylon
  5. Van de gevangenschap in Babylon tot de herbouw van de muren van Jeruzalem
  6. Van de geboorte van Jezus tot zijn dood
  7. Van de opstanding van Jezus tot de gevangenschap van Paulus
  8. Wat de Bijbel voorspelt, komt uit

Ieder deel wordt vooraf gegaan met een inleiding.

De verhalen zijn in eenvoudige taal geschreven, zodat kinderen het zelf kunnen lezen, en voor de allerkleinsten kunnen ze voorgelezen worden.

Later verschenen er ook cassettes, zodat de kinderen ze zelf konden beluisteren. De tweede druk bevat ook een gedeelte met vragen voor ieder verhaal.

Sinds 2010 is het boek ook te downloaden van de website van het Wachttorengenootschap.

Mijn boek met bijbelverhalen. Verhaal 35 gaat over de tien geboden, ook wel de tien wetten genoemd.

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

rel=nofollow
rel=nofollow