Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jehovah’s Getuigen — Verkondigers van Gods koninkrijk

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Jehovah’s Getuigen — Verkondigers van Gods koninkrijk is een boek over de geschiedenis, het geloof en het doel van Jehovah's Getuigen. Het wordt uitgegeven door het Wachttoren-, Bijbel- en Traktaatgenootschap.

In 1959 gaf het Genootschap een eerder boek uit over de geschiedenis van Jehovah's Getuigen: "Jehovah’s Witnesses in the Divine Purpose" ("Jehovah's Getuigen in het Goddelijke Doel"). Het was een derde in dikte van het huidige boek.

Jehovah’s Getuigen — Verkondigers van Gods koninkrijk bevat zeven hoofdgedeelten:[1]

  • Deel 1: De historische oorsprong van Jehovah’s Getuigen en hun hedendaagse geschiedenis van 1870 tot en met 1992.
  • Deel 2: Een overzicht van de ontwikkeling van geloofsovertuigingen waarmee Jehovah’s Getuigen zich onderscheiden van andere religieuze groeperingen.
  • Deel 3: De ontwikkeling van hun organisatiestructuur.
  • Deel 4: De ontwikkeling van het verkondigen van Gods koninkrijk. In 1870 nog een kleine groep in de Verenigde Staten, in 1914 predikten zij in 43 landen, in 1992 in 229 landen.
  • Deel 5: De ontwikkelingen van het uitgeven van Bijbels en bijbelse lectuur in meer dan tweehonderd talen.
  • Deel 6: De beproevingen en vervolging waarmee Jehovah's Getuigen te maken hebben gekregen.
  • Deel 7: Waarom Jehovah’s Getuigen er vast van overtuigd zijn dat de organisatie waarvan zij deel uitmaken door God wordt geleid.

Er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de levensgeschiedenissen van de presidenten Charles Taze Russell, Joseph Franklin Rutherford, Nathan Homer Knorr en Frederick William Franz. Ook de verschillende onderwijsprogramma's die in de loop der jaren zijn geïntroduceerd worden hierin vermeld.

Galerij

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:
JworgSite.png jw.org  Meertalige officiële website met audio- en videobestanden van het Wachttorengenootschap

  1. º De onderdelen zijn vrij geciteerd uit Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, De Wachttoren, 1 mei 1994, (w94 1/5-O) Watch Tower Bible and Tract Society of New York, Inc. Koninkrijksverkondigers over de hele aarde actief - JEHOVAH’S GETUIGEN — Verkondigers van Gods koninkrijk,, p. Kader op blz. 16, 17
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow