Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Kerststuk

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Kalenderlys-2-tsca.jpeg
Kaars in een kerststuk

Een kerststukje is een bloemstuk dat vooral in de maand december voor kerstmis wordt vervaardigd en in huis geplaatst als versiering of tafeldecoratie bij een kerstdiner.

De basis van een kerststuk is steekschuim, waarin verschillende kerstdecoraties gestoken worden. Centraal in het kerststukje zijn één of meerdere kaarsen. Verder wordt het stukje opgevuld met takken van typische "kerstplanten" (kerstgroen), zoals dennentakken, hulstbladeren, klimop en conifeertakken.

Soms is de basis een kerstkrans. Ook worden vaak kerstdecoraties als kerstballen, kerstmannetjes, etc. in een kerststuk geplaatst.

rel=nofollow