Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Chemica

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Chemica is een studentenclub en faculteitskring van de studenten scheikunde, biochemie en biotechnologie aan de Universiteit Gent en is lid van het Fakulteitenkonvent Gent (FK). De kring werd in 1965 opgericht door Frank De Smedt en heeft blauw en wit als clubkleuren.

De club ontstond nadat het NWK, de Natuurwetenschappelijke Kring die in 1935 werd opgericht en alle wetenschapsstudenten (te weten studenten uit de opleidingen scheikunde, biologie, geologie, aardrijkskunde en veeartsenijkunde) verenigde, uiteenviel. Oorspronkelijk was Chemica bedoeld voor studenten scheikunde, maar na de invoering van de nieuwe afstudeerrichting Biochemie en Biotechnologie in 1992 kwamen ook die studenten onder haar hoede terecht.