Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Faculteitskring

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een faculteitskring is een vereniging van studenten die dezelfde studie volgen aan een Belgische universiteit of hogeschool. De activiteiten van deze verenigingen houden het midden tussen een studievereniging en een studentengezelligheidsvereniging in Nederland. De benaming is wat misleidend omdat er soms meerdere faculteitskringen kunnen bestaan aan één faculteit. Soms worden gelijkaardige verenigingen die verbonden zijn aan een departement van een hogeschool faculteitclubs genoemd.

De meeste faculteitskringen organiseren niet alleen ontspannende activiteiten voor hun leden, maar ook een cursusdienst. Aan de Katholieke Universiteit Leuven vertegenwoordigen de faculteitskringen ook de studenten van hun richting in de advies- en beleidsorganen van de universiteit.

Aan elke universiteit bestaat er wel een koepel van faculteitskringen:

De lijst van faculteitskringen staat in een apart artikel.