Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Geografica

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Geografica is de faculteitskring van de studenten Geografie en landmeetkunde aan de Universiteit Gent en is lid van het Fakulteitenkonvent Gent (FK). De kring werd in 1982 door Didier Meersseman opgericht en heeft rood en blauw als clubkleuren. Voordien was de studentenvereniging voor de richting geografie de VAK (Vlaams Aardrijkskundige Kring). Van de richting landmeetkunde was toen nog geen sprake. VAK dan weer stamt af van de Natuurwetenschappelijke kring. Deze laatste is in 1965 onder druk van de geografiestudenten gesplitst in Chemica, GBK en VAK. In 1968 splitste Geologica zich af van de VAK. Op 26 oktober 2007 werd er een grote reünie georganiseerd naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van Geografica. Op 17 november 2012 werd dit overgedaan ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de kring. Daarbij vond een grote Gents Geohappening plaats in het Universiteitsforum van de Universiteit Gent.

Bekende leden

De betreurde duatleet Benny Vansteelant was geograaf en oud-lid van studentenvereniging Geografica.

Externe links