Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

FaculteitenKonvent Gent

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Het Faculteitenkonvent Gent (afgekort tot FK Gent of FK) is een van de 7 konventen van de Universiteit Gent en de overkoepelende vereniging voor de verschillende faculteitskringen van de UGent.

Organisatie en werking

De organisatie fungeert als elke andere studentenvereniging, met als presidium ex-presidiumleden van de vertegenwoordigde kringen. Momenteel omvat de organisatie 29 studentenverenigingen waarvan de leden automatisch lid zijn van het Konvent.[1]

Het konvent staat in voor de ondersteuning en vertegenwoordiging van de aangesloten verenigingen maar organiseert ook verschillende eigen activiteiten, zoals de jaarlijkse Dies Natalisfuif en de Beiaardcantus.

Aangesloten studentenverenigingen

Bekende oud-voorzitters

De voormalige rector van de UGent, Paul Van Cauwenberge, is oud-voorzitter van het FK.[2]

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties