Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Praatprogramma

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een praatprogramma, naar het Engels ook wel talkshow genoemd, is een televisieprogramma of radioprogramma waarbij het hoofdaandeel uit spreken bestaat.

In het algemeen stelt de presentator een gast vragen, waarop deze antwoordt, of worden er discussie tussen gasten gevoerd. Soms zijn de programma's informatief van aard, soms is het de bedoeling om onderwerpen op een speelse manier de revue te laten passeren.

De presentator heeft soms een assistent, die met copresentator, tafelheer of -dame, of met de Engelse term sidekick wordt aangeduid.

Zie ook