Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Televisieprogramma

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een televisieprogramma of tv-programma is een uitzending op televisie. Dit kan een eenmalige of een (regelmatig) terugkerende uitzending zijn. Een televisieserie is een voorbeeld van dat laatste. Een televisieserie is meestal fictie en wordt geschreven door scenarioschrijvers. Veel programma's zijn van tevoren opgenomen, andere programma's, zoals De Wereld Draait Door, worden rechtstreeks uitgezonden.

Een televisieserie bestaat meestal uit meerdere seizoenen, met vaak een rode draad door de afleveringen heen en meestal met dezelfde hoofdrolspelers. Aan het einde van een seizoen wordt vaak geëindigd met een cliffhanger. Een seizoen is in deze context een periode die ongeveer loopt van september tot juni, bijna een jaar dus.

Er zijn verschillende soorten televisieprogramma's, binnen deze soorten bestaan nog onderverdelingen bijvoorbeeld de verschillende soorten quizzen, in het (Engelse) televisiejargon worden dit formats genoemd. Hieronder een rijtje van verschillende formats met tussen haakjes enkele voorbeelden van het desbetreffende format:

Zie ook

rel=nofollow