Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Miniserie

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Een miniserie is een televisieserie of lange speelfilm die vaak maar uit een beperkt aantal afleveringen bestaat (zoals 4 of 5). Deze afleveringen zijn dan vaak wel wat langer dan die van een doorsnee televisieserie.

Achtergrond

Hoewel er geen vaste regels bestaan die een miniserie onderscheiden van een reguliere serie, zijn er wel enkele suggesties. Zo beweren sommigen dat series van minder dan zes afleveringen als mini-serie kunnen worden gezien.[1].

Een andere definitie ligt in de inhoud van de serie. In soapseries en andere langlopende series ontwikkelen de personages zich vaak niet daar ze nog jaren mee moeten. In miniseries daarentegen komen vaak sterke ontwikkelingen voor bij de personages, en heeft het verhaal duidelijk een begin en een einde."[2]. Ook bevatten miniseries duidelijk 1 groot verhaal dat van aflevering op aflevering doorloopt, terwijl langlopende televisieseries vaak per aflevering een afgerond verhaal hebben of meerdere korte verhaallijnen die een paar afleveringen beslaan, maar niet de hele serie.

Bekende miniseries

{{{Kolom3}}}


Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Halliwell, Leslie, and Peter Purser, Halliwell's Television Companion, London: Paladin, 1987
  2. º Miniseries op museum.tv.
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow