Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Sportprogramma (radio en televisie)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een sportprogramma is een televisie- of radioprogramma dat over sport gaat. In een sportprogramma wordt verslag gedaan van sportwedstrijden, worden de uitslagen van sportwedstrijden gegeven of wordt een wedstrijd besproken. Het verslag van een wedstrijd kan direct (live) worden uitgezonden, of op een later tijdstip. Gesprekken over sportwedstrijden zijn vooral te verdelen in voor- en nabeschouwingen.

Sportprogramma's op de televisie bevatten vaak directe herhalingen en daarin onderscheiden zij zich van andere televisieprogramma's. Wanneer er tijdens een wedstrijd iets belangrijks is gebeurd (er wordt bijvoorbeeld een doelpunt gemaakt), wordt het meteen herhaald. Als een uitzending alléén het (rechtstreekse) verslag van een enkele sportwedstrijd beslaat dan wordt dit over het algemeen geen sportprogramma genoemd. Een sportprogramma behandelt meer dan alleen één wedstrijd: het gaat over verschillende sporten, een aantal wedstrijden, of beide.

Een bekend sportprogramma op de televisie is Studio Sport, dat door de NOS wordt uitgezonden. Studio Sport wordt sinds 5 april 1959 op zondagavond uitgezonden. Een bekend sportprogramma op de radio is Langs de Lijn op Radio 1, dat dagelijks wordt uitgezonden.

rel=nofollow