Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Guy Reynebeau

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Guy Reynebeau is een sp.a politicus. Hij is gemeenteraadslid in Gent. Hij werkte als journalist bij de Vooruit en het Gentse stadsmagazine De Dulle Draak.

Loopbaan

Na zijn humaniora ging hij op stage bij de stadsredactie van de Vooruit en werd er later beroepsjournalist. Van 1983 tot 1990 was hij hoofdredacteur van het Gentse stadsmagazine De dulle draak.[1] Daarna werkte hij als commercieel afgevaardigde van een privé-bedrijf.[2] In 2004 verkreeg hij een kaderfunctie bij Eandis bij de dienst Klantenbeheer, afdeling sociale leverancier. Sinds 2016 is hij er Relatiebeheerder Energieleveringen ihk van de opdracht als Sociale Leverancier bij Eandis.

Politiek

Zijn eerste stappen als mandataris zette hij in de OCMW-raad van 1993 tot 1998. Daarna was hij van 1998 tot 2000 gemeenteraadslid en vervolgens van 2001 tot april 2009 ondervoorzitter en lid van het Vast Bureau van het Gentse OCMW. Vanaf 2010 verving hij Karin Temmerman als schepen van sociale zaken in Gent. In 2013 werd hij gewoon opnieuw gemeenteraadslid.[bron?] Hij was tevens verschillende jaren lid van Hoge Raad voor Binnenlands Bestuur. Hij werd op 24 juli 1996 als OCMW-raadslid bestuurder van de toenmalige “Gentse Maatschappij voor de Huisvesting”. En op 8 mei 2000 door de nieuwe Raad van Bestuur van deze maatschappij aangesteld tot Voorzitter. In 2004,naar aanleiding van de viering van het 100-jarig bestaan van de huisvestingsmaatschappij werd de naam gewijzigd in “Woningent”. Reynebeau bleef voorzitter van Woningent tot aan de fusie in 2011 waarbij de huisvestingmaatschappijen Woningent, Scheldevallei en de Goede Werkmanswoning samen met alle Gentse stadswoningen in één grote woonmaatschappij, Woningent geïntegreerd werden. In de fusie-maatschappij “Woningent” bleef hij zetelen als lid van het Dagelijks Bestuur èn Raad van Bestuur.

Op 6 maart 2017,werd hij door de Raad van Bestuur opnieuw aangesteld als Voorzitter van Woningent.


Bronnen, noten en/of referenties

Noten