Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Karin Temmerman

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Karin Temmerman (Gent, 25 september 1958) is een Belgische politica voor de sp.a.

Levensloop

Ze woont in de Gentse deelgemeente Gentbrugge. Van 1981 tot 1994 was ze actief als medewerkster van de stadsbibliotheek Gent op de afdeling documentatie en was ze er verantwoordelijke voor de informatica.

Aansluitend hierop ging ze aan de slag als kabinetsmedewerker van de Gentse burgemeester Frank Beke. In deze functie spitste ze zich toe op de domeinen Algemene politieke lijn, vluchtelingenbeleid, asielaanvragen en later ook cultuurbeleid. Deze functie oefende ze uit tot 2001.

In 2000 nam ze deel aan de lokale verkiezingen en werd verkozen in de Gentse Gemeenteraad. Ze werd schepen van ruimtelijke ordening en mobiliteit. In 2006 werd ze herverkozen en benoemd tot schepen van mobiliteit, wonen en stadsontwikkeling. Deze functie oefende ze uit tot tot 13 juni 2010, waarna ze federaal Volksvertegenwoordiger werd. Ze bleef wel zetelen in de gemeenteraad. Op 14 oktober 2012 werd ze opnieuw verkozen als gemeenteraadslid in Gent.

Sinds de verkiezingen van 13 juni 2010 is ze federaal parlementslid. Toen Bruno Tobback op 18 september 2011 voorzitter werd van sp.a, volgde Karin Temmerman hem op als federaal fractieleider. Ze werd daarmee de eerste vrouwelijke fractieleidster in de Kamer voor sp.a.[1] In 2015 nam ze ontslag uit die functie en werd opgevolgd door Meryame Kitir.[2]

In 2013 werd ze voorzitter van de Gentse sp.a-afdeling.[3]

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Karin Temmerman ruilt Gents schepencollege voor Kamer; De Morgen; 14 juni 2010
  2. º Meryame Kitir volgt Karin Temmerman op als fractieleider sp.a in de Kamer. De Morgen (1 oktober 2015) Geraadpleegd op 1 oktober 2015
  3. º Karin Temmerman wordt voorzitster Gentse sp.a. De Morgen (18 mei 2012) Geraadpleegd op 18 mei 2013