Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Andere Tijden

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door NTR en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, vaak aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden.

Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Op internet heeft het televisieprogramma samen met het radioprogramma OVT (Onvoltooid Verleden Tijd) een uitgebreide mediabibliotheek waarin eerder uitgezonden programma's en aanvullende informatie is terug te zien.

Sinds 2000 komt er jaarlijks van Andere Tijden een boek uit met verhalen die gebaseerd zijn op de uitzendingen.

Naast Andere Tijden bestaat er een variant op Nederland 1 die zich op historische sportgebeurtenissen richt, Andere Tijden Sport.

Externe link