Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

NTR

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow
Bestand:NTR gebouw.jpg
De entree van de VPRO, NTR, BNN, VARA, Human en BOS

De NTR is een Nederlandse publieke omroep, die in 2010 is ontstaan uit een fusie van de Nederlandse Programma Stichting (NPS), Teleac en RVU. De naam is een samenvoeging van de beginletters van zijn drie voorgangers.[1]

De NTR is, net als de NOS, een wettelijke taakomroep met in de Mediawet 2008 vastgelegde taken op vlak van informatie, educatie, kunst & cultuur, jeugd en diversiteit. Binnen die taken wil de NTR een breed en divers programma-aanbod realiseren, met oog voor kwetsbare thema's, genres en doelgroepen die anders onderbelicht blijven. Deze taakstelling speciale programma's te maken voor alle doelgroepen komt ook terug in de slogan Speciaal voor iedereen.

Geschiedenis

De NTR is ontstaan uit de omroepen NPS, Teleac en RVU, wat wordt weergegeven in onderstaand stroomdiagram:

Stroomdiagram met de formatiegeschiedenis van de NTR

Sinds 1 september 2010 zenden de drie omroepen gezamenlijk uit als NTR. Joop Daalmeijer was directeur van de NPS en werd de eerste directeur van NTR. Na zijn pensioen op 1 september 2011 werd hij opgevolgd door Paul Römer.

Op 1 januari 2011 gingen de drie omroepen op in de Stichting NTR met een raad van toezicht onder leiding van Pieter van Geel (CDA).[2][3] Begin 2014 trad hij af en werd opgevolgd door Eric van der Burg (VVD).[4]

Televisie

Radio

Zie ook

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º ntr.nl - Veelgestelde vragen
  2. º Pieter van Geel voorzitter omroep NTR Vera Verzijl, Villamedia.nl, 18 november 2010.
  3. º pers.ntr.nl - NTR nu officieel, persbericht (downloadlink), 3 januari 2011, geraadpleegd op 5 augustus 2013
  4. º Eric van der Burg nieuwe voorzitter Raad van Toezicht NTR radiofreak.nl, 22 juli 2014.
rel=nofollow
rel=nofollow

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met NTR op Wikimedia Commons.

rel=nofollow
rel=nofollow