Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Tegenhanger

Uit Wikisage
(Doorverwezen vanaf Tegenhangers)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een tegenhanger is op meerdere (meestal twee) manieren op te vatten :

  • Een persoon of zaak die op een andere gelijkt, en er een paar mee vormt (kunnen vormen), oftewel erbij horend (evenwicht).
  • Een persoon of zaak die niet op een ander gelijkt, maar juist het tegen(over)gestelde is of doet voorkomen.


Voorbeelden van samengaande, -horende, -gevoegde enz. tegenhangers :

  • De tegenhangers binnen het besef van de waarde van intuïtie ten aanzien van beredeneringen, welke namelijk een groter begrip teweeg brengt binnen het denken.
  • De tegenhangers binnen het begrip als geheel, dat reeds volledig begrepen is, met een (denkbeeldig) klein voorportaaltje waar allerlei items (spreekwoordelijk) op de plank liggen die niet begrepen zijn of te begrijpen zijn. Zo blijft hetgeen onzeker is (spreekwoordelijk) buiten de deur, wat zekerheid binnen het denken behoudt, voor zover dat het geval was.


Voorbeelden van tegen(over)gestelde tegenhangers (niet-samengaand) :

WikiWoordenboek
WikiWoordenboek

Zie ook