Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Stichting Chinese Sportfederatie Nederland

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow
Stichting Chinese Sportfederatie Nederland
Naam (taalvarianten)
Traditioneel 全荷華人聯合體育運動總會
Vereenvoudigd 全荷华人联合体育运动总会

De Stiching Chinese Sportfederatie Nederland is opgericht in 1987 en probeert het sporten onder de Chinese jeugd te stimuleren. Een van haar belangrijkste activiteiten is het organiseren van de Chinese Sportmanifestatie die jaarlijks plaatsvindt.

Achtergrond en historie

De geschiedenis van de Stichting Chinese Sportfederatie Nederland begon in de jaren zeventig, toen door het voetbal de Chinese jeugd teams gingen vormen om zo tegen elkaar te kunnen voetballen. Tegelijkertijd ontsprong binnen de vele Chinese organisaties in Nederland om doormiddel van sporten de Chinezen in Nederland elkaar beter te laten kennen, bevorderen van de onderlinge samenwerking en zodoende de positie van de Chinezen in de Nederlandse samenleving te verhogen. Na veel overleg en voorbereidingen werd op 14 oktober 1985 in Utrecht onder het motto “Vriendschap door wedstrijden, verenig alle landgenoten” de eerste Chinese Sportmanifestatie georganiseerd door enthousiaste sportliefhebbers van diverse Chinese Verenigingen. De eerste Chinese Sportmanifesatie was een feit. Op 16 oktober 1986 werd voor de tweede keer de Chinese Sportmanifestatie georganiseerd. Meer dan 20 Chinese organisaties hielpen mee aan de organisatie van de tweede manifestatie. De locatie voor deze manifestatie is de Sporthallen Zuid in Amsterdam, die tot heden nog steeds de locatie is voor de Chinese Sportmanifestatie. Bij de organisatie van tweede Chinese Sportmanifestatie was gebleken dat er veel mankracht, tijd en geld nodig was om zo een evenement op te zetten. Om de organisatie effectiever te maken werd uiteindelijk in 1987 de Stichting Chinese Sportfederatie Nederland officieel opgericht.

Chinese Sportmanifestatie

Jaarlijks organiseert de Stichting Chinese Sportfederatie Nederland de Chinese Sportmanifestatie (全荷华人体育运动会). Tot nu toe werden bijna alle Chinese Sportmanifestatie gehouden in Amsterdam. Alleen de eerste Chinese Sportmanifestatie vond niet plaats in Amsterdam, maar in Utrecht.

Sinds 2010 worden tijdens de sportmanifestatie toernooien georganiseerd voor de volgende sportonderdelen:

Externe links