Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Hua Yi

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hua Yi
Naam (taalvarianten)
Traditioneel 華裔協商會
Vereenvoudigd 华裔协商会
Hanyu pinyin huáyì xiéshāng huì
Jyutping (Standaardkantonees) waa4 jeoi6 hip6 soeng1 wui2
Zhuyin ㄏㄨㄚˊ 一ˋ ㄒ一ㄝˊ ㄕㄤˉ ㄏㄨㄟˋ
Standaardkantonees Waa Yeuj Hiep Seung Woei
HK-romanisatie (Standaardkantonees) Wah Yui Hip Sheung Wui

Hua Yi (voluit: Hua Yi Xie Shang Hui) is een Chinees-Nederlandse vereniging in Nederland, die oorspronkelijk vooral bedoeld was voor Chinese Nederlanders die sterke banden hebben met Indonesië en het toenmalige Nederlands-Indië. De vereniging is in 1987 opgericht en heeft ongeveer vierhonderd leden. Tegenwoordig komen er steeds meer Chinese jongeren bij die in Nederland zijn geboren en/of opgegroeid. Vier keer per jaar verschijnt het verenigingsblad Hua Yi Magazine. Het blad bevat artikelen over de Chinese, Indonesische en Nederlandse cultuur en maatschappij en over de overzeese Chinezen in het algemeen. Hoofdredacteur is Wim Ma Wei Chun.

Externe link

rel=nofollow