Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Overzeese Chinezen Bulletin

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzeese Chinezen Bulletin
Naam (taalvarianten)
Traditioneel 華僑通訊
Vereenvoudigd 华侨通讯
Hanyu pinyin Huáqiáo tōngxùn
Jyutping (Standaardkantonees) waa6 kiu4 tung1 seon3
HK-romanisatie (Standaardkantonees) Wah kiu Tung Shun
Dapenghua Waa K'iew T'ong Sun
Hongkong-Hakka ?
Shanghainees ?
Letterlijke vertaling Overzeese Chinezen, bulletin

Het Overzeese Chinezen Bulletin is een Chineestalige krant in Nederland. De krant wordt beheerd door de Chinese vereniging Algemene Chinese Vereniging in Nederland. De krant bestaat sinds 17 augustus 1977. En is daarmee de oudste Chineestalige krant van Nederland. Bij de eerste druk, was het ook de enige Chinese krant van Nederland. De laatste jaren gebruik de krant hoofdzakelijk vereenvoudigd Chinees, terwijl andere Chinese kranten in Nederland nog vooral traditioneel Chinees gebruiken. De krant bestaat voor het overgrote deel uit nieuws over Wenzhou, Shanghai en andere regio's van de Wu (taal). Het is ook een van de belangrijkste media van de Chinese ambassade in Nederland om de Chinezen in Nederland te kunnen bereiken.

De krant was vroeger altijd verkrijgbaar bij Chinese restaurants en bij Chinese supermarkten in de vier grootste Randstadsteden.

Na 2010 zijn er geen drukken meer verschenen van het Overzeese Chinezen Bulletin.

rel=nofollow