Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Chinese Student Association - Erasmus University Rotterdam

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chinese Student Association - Erasmus University Rotterdam
Chinese Student Association - Erasmus University Rotterdam
Naam (taalvarianten)
Traditioneel 鹿特丹大學華人學生會
Vereenvoudigd 鹿特丹大学华人学生会
Hanyu pinyin lùtèdān dàxué huárén xuésheng huì
Jyutping (Standaardkantonees) luk6 dak6 daan1 daai6 hok6 waa4 jan4 hok6 sang1 wui2
Standaardkantonees Lok Tak Taan Taai Hôk Waa Yan Hôk Sang Woei

Chinese Student Association - Erasmus University Rotterdam (afgekort CSA-EUR) is de Chinese studentenvereniging van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het is opgericht in 2004. Het doel van CSA-EUR is om de kloof tussen de Nederlandse en Chinese cultuur te overbruggen.

Sinds januari 2008 schrijft de vereniging in elke editie van China Times een nieuwspagina over de vereniging. De voertaal van de vereniging is Nederlands en Engels. Hanzi wordt binnen de vereniging nauwelijks gebruikt.

Missie

De missie van CSA-EUR is om een platform te creëren waar mensen onafhankelijk van hun achtergrond, maar met een passie voor China of de Chinese taal en cultuur kunnen samenkomen.

Committees

De activiteiten van CSA-EUR zijn onderverdeeld in 5 committees.

  • Informal Committee

De informal committee is verantwoordelijk voor het organiseren van sociale activiteiten.. Het organiseert bijvoorbeeld sporttoernooien of barbecues. Het doel van deze activiteiten is ervoor zorgen dat de leden elkaar beter leren kennen en het profileren van CSA-EUR.

  • Formal Committee

De formal committee is met name verantwoordelijk voor China in Focus. Dit is een vier dagen durend evenement bedoeld om Chinees nieuwjaar te vieren. Zowel culturele aspecten als zakelijke aspecten worden tijdens dit evenement belicht. Bovendien organiseert de formal committee bedrijfsbezoeken naar bedrijven die een band hebben met China.

  • Education Committee

De education committee organiseert taalcursussen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Er worden zowel cursussen Nederlands als cursussen Chinees georganiseerd. Het onderwijs wordt gegeven in drie trimesters.

  • International Relations Committee

De international relations committee is verantwoordelijk voor het organiseren van de studiereis. Elk jaar organiseert CSA-EUR een studiereis naar China. Elk jaar is de bestemming van de reis een andere plek in China.

  • Marketing Committee

De Marketing committee is verantwoordelijk voor de promotie van CSA-EUR binnen de universiteit. Het doet alles wat gerelateerd is met marketing.

Externe link

rel=nofollow