Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Wikisage:Namen van gebruikers

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
D o r p G e b r u i k e r s H u l p W i k i s a g e

 Portaal: Gebruikers

De herberg (zie ook: Ideeënbus)
Wat is een gebruiker?
Namen van gebruikers
De eigen gebruikersruimte
Gebruikersgroepen
De speeltuin (testpagina)
Enkele regels
Ik heb een conflict, wat nu?
Chatten met medegebruikers

Gebruikersnaam

Je gebruikersnaam is de naam waaronder je op Wikisage bekend bent (zal zijn). Onder enkele randvoorwaarden mag je die zelf kiezen.

Criteria voor een goede naam

Let op: het is wettelijk niet toegestaan je voor te doen als iemand anders. Kies dus geen naam van een echt bestaand persoon, als je het niet zelf bent.

In het algemeen geldt dat een gebruikersnaam geen verwarring moet scheppen en geen aanstoot moet geven. Dat wordt per geval beoordeeld. Leidraad is dat in elk geval niet mag:

  • een naam die gelijk is aan een wiki-term of Wikisage-term (zoals Gebruiker of Sjabloon);
  • een naam die korter is dan 3 tekens of langer dan 30;
  • een naam die niet goed leesbaar is (uitspreekbaar is niet per se nodig);
  • een naam die speciale tekens bevat die door de software worden gebruikt (zo mag een naam niet met een uitroepteken beginnen).

Schuilnaam of echte naam?

Elke gebruiker is vrij om te kiezen voor een schuilnaam of diens echte naam. Het gebruiken van je echte naam heeft tot gevolg dat iedereen kan weten wat je op Wikisage doet. Dat heeft zowel voor- als nadelen, en iedereen mag hierin zijn eigen afweging maken.

Gebruikersnaam wijzigen

Een gebruikersnaam kan op verzoek worden gewijzigd. Verzoeken kunnen worden ingediend op de daarvoor bestemde verzoekpagina, of desgewenst per email.