Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Wikisage:Wat is een gebruiker?

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
D o r p G e b r u i k e r s H u l p W i k i s a g e

 Portaal: Gebruikers

De herberg (zie ook: Ideeënbus)
Wat is een gebruiker?
Namen van gebruikers
De eigen gebruikersruimte
Gebruikersgroepen
De speeltuin (testpagina)
Enkele regels
Ik heb een conflict, wat nu?
Chatten met medegebruikers

Wat is een gebruiker?

Een gebruiker is een persoon die zich onder een gebruikersnaam heeft geregistreerd op Wikisage.

Gebruikers die ook daadwerkelijk meewerken aan het project worden vanzelfsprekend het meest gewaardeerd. Er zijn allerlei manieren om een bijdrage te leveren. De hoofdzaak is uiteraard het schrijven van artikelen en essays, maar discussie daarover is evenzeer belangrijk voor de kwaliteit, er moeten dorpen worden bestuurd, sjablonen worden ontworpen, enzovoorts.

Na een wachttijd van 48 uur en een bevestigd email-adres kunnen gebruikers bewerken.

Gebruikersruimte

Elke gebruiker beschikt over een eigen gebruikersruimte met een gebruikerspagina en een bijbehorende overlegpagina. Desgewenst kan men daar ook kladpagina's, een archief en andere subpagina's bijhouden.