Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Saint Kitts en Nevis

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Saint Kitts en Nevis vormt een soevereine natie bestaande uit twee eilanden in het Caribisch gebied. Het land, gelegen in de West-Indische archipel, is het kleinste land in termen van zowel oppervlakte als bevolking in het westelijk halfrond. Saint Kitts en Nevis zijn leden van het Gemenebestrijk, waarbij de Britse monarch wordt erkend als het staatshoofd.

Algemene Informatie

Basseterre, gelegen op het eiland Saint Kitts, is de hoofdstad van het land. Saint Kitts en Nevis hebben een gezamenlijke bevolking van ongeveer 50.000 mensen. Engels is de officiële taal.

Geschiedenis

De eilanden werden oorspronkelijk bewoond door inheemse Amerikaanse volkeren zoals de Kalinago. Na de aankomst van Columbus werden de eilanden gekoloniseerd door Europese machten, waaronder de Fransen en de Britten. Saint Kitts en Nevis verkregen onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk op 19 september 1983, terwijl ze de Britse monarch als staatshoofd behielden.

Cultuur

  • Het jaarlijkse carnaval is een kleurrijk festival met parades, muziek en dans.
  • De lokale keuken omvat gerechten zoals "roti" (een plat brood gevuld met vlees of groenten) en "spiny lobster" (kreeft).

Toeristische Bestemmingen

  • Brimstone Hill Fortress: Een historisch fort op Saint Kitts dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
  • Pinney's Beach op Nevis: Een prachtig strand met wit zand en kalme wateren.
  • Scenic Railway Tour: Een treinreis op Saint Kitts die langs de kust en door schilderachtige dorpjes gaat.

Economie

  • Toerisme speelt een belangrijke rol in de economie, met de eilanden die bezoekers trekken vanwege hun natuurlijke schoonheid en historische bezienswaardigheden.
  • De productie van suikerriet en de export van textiel dragen ook bij aan de economie.

Natuurlijke Uitdagingen

De eilanden zijn gevoelig voor natuurrampen zoals orkanen, wat uitdagingen met zich meebrengt voor de infrastructuur en economie.

Externe link

rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow
17°19′48″N, 62°40′0″W