Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Raymond Janssen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Raymond Janssen (Nijmegen, 4 juni 1969) is een tv-presentator, auteur en journalist. Hij is in Nijmegen het meest bekend als presentator op de lokale zender N1 van het businessprogramma 024onderneemt, onder het productiebedrijf DB Media en als auteur van diverse boeken van de reeks Voor Dummies.

Levensloop

Janssen studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar was hij redacteur van het faculteitsblad Letterlik. Janssen was tussen 1995 en 2010 (hoofd)redacteur van verschillende bladen als CHIP en TVM Magazine. In 2010 schreef hij de in de boekenreeks Voor Dummies de Kleine Twitter voor Dummies, de Kleine Facebook voor Dummies en de Kleine LinkedIn voor Dummies. Vanaf 2010 is hij tevens mede-oprichter en presentator van de Social Media Club Nijmegen. Janssen bereikte in 2012 het landelijke nieuws door zijn actie Red een Kaas, waarmee hij Italiaanse boeren uit Emilia-Romagna hielp met het verkopen van hun Parmezaanse kazen, die door een aardbeving onverkoopbaar waren. Daarvoor ontving hij de Nijmeegse Aanmoedigingsprijs voor ondernemers. Tussen januari 2013 en juli 2014 was hij campagneleider en fractievolger van de VVD Nijmegen. Tevens is hij bestuurslid van de ijshockeyclub Nijmegen Devils.

Zie ook

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties

Zoek op Wikidata

rel=nofollow