Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Januari

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Januari is de eerste maand van het jaar volgens de gregoriaanse kalender en telt 31 dagen. De naam van de maand is afgeleid van Janus, de god van deuren en poorten.

In de oude Romeinse kalender had het jaar slechts tien maanden en begon in maart. Numa Pompilius zou diegene zijn geweest die de twee maanden januari en februari toevoegde, zodat de twaalfmaandige maankalender toch grofweg de lengte van het zonnejaar benaderde. Januari zou later de eerste maand geworden zijn omdat men in die maand de consuls verkoos.

Zie