Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Overleg gebruiker:Gentenaar

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
50px Wikisage logo nw.png Welkom 50px Wikisage logo nw.png
Hallo Gentenaar, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikisage.
Wikisage is een vrije encyclopedie, waaraan iedereen mag meewerken.
We zien met belangstelling uit naar jouw/uw bijdragen.
Er is een wachttijd van 48 uur voordat je kunt bewerken.
Let op: om bewerkingen te kunnen verrichten, is het nodig om eerst een e-mailadres te bevestigen (zie 'mijn voorkeuren').
Meer informatie

Informatie over het gebruik van Wikisage is onder meer te vinden via de portalen Portaal:Hulp, Portaal:Gebruikers en Portaal:Wikisage.

Heb je nog vragen, dan kun je altijd terecht bij het Hulp:Hulploket Iedere gebruiker heeft een persoonlijke overlegpagina, zoals deze. Als iemand hier iets schrijft, word je daarop attent gemaakt met een 'oranje balk'. Ook elk artikel heeft een overlegpagina.

Onderteken je bijdragen op overlegpagina's en op discussiepagina's zoals het hulploket door het plaatsen van vier tildes (~~~~). Dan wordt automatisch toegevoegd wie het heeft geschreven en wanneer. Je kunt ook de tweede knop van rechts boven het bewerkingsscherm gebruiken.


Welkom Gentenaar. Groet, Lidewij (overleg) 3 jun 2018 23:02 (CEST)


GNU-licentie voor vrije documentatie

Gentenaar, voor overname van artikelen (enz.) uit andere bronnen die eveneens de GNU-licentie voor vrije documentatie hanteren, zoals Wikipedia geldt de volgende regel: Neem daartoe in de bewerkingssamenvatting een permanente link op naar de versie die wordt overgenomen.

Deze hyperlink of URL is voldoende naamsvermelding om aan de licentie te voldoen.

Een permanente link is een link naar een bepaalde versie van een pagina. Dat is wat anders dan een gewone link, die steeds naar de nieuwste, huidige versie schakelt, waarvan de inhoud regelmatig kan veranderen. Waar de permanente link naar verwijst blijft voor altijd hetzelfde. De permalink verwijst naar de schrijvers van de tekst tot op moment van overnamen.
Wilt u iets aan de tekst veranderen, dan graag pas bij de volgende opslag.

Een permanente link maak je door links onderaan in de zijbalk, onder 'hulpmiddelen' onder meer 'permanente link' te klikken. Daarop verschijnt in de adresbalk de permanente link naar de paginaversie die u op dat moment bekijkt. (Kopieer en plak deze link in de bewerkingssamenvatting, "Bron: <permalink>)

Een handigheidje hierbij is dat u ook met uw rechtermuisknop kan klikken op de 'permanente link' en dan in het menu kan kiezen voor kopiëren. Dat scheelt u dan een pagina minder te laden.

Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 5 jun 2018 20:24 (CEST)
Bedankt voor de tip, Lidewij.--Gentenaar (overleg) 5 jun 2018 20:28 (CEST)

Beste Gentenaar, het is geen tip maar een moeten. Groet, --Lidewij (overleg) 5 jun 2018 20:39 (CEST)

Bewerkingen op Wikisage

Beste Gentenaar, wat maakte dat u een lemma Gent met de toevoeging (kwiki) maakte? Groet, --Lidewij (overleg) 5 jun 2018 20:39 (CEST)

Als alternatief voor de gigantische hoeveelheid tekst van het gewone artikel. Ik voeg er in de loop van de tijd nog wat extra informatie bij.--Gentenaar (overleg) 5 jun 2018 20:44 (CEST)
Het is prima om een waardig samengevat artikel over Gent te maken. Neem alstublieft geen voorbeeld aan de Kwiki artikelen die er al zijn. De meeste zijn erg slecht. Misschien kunt het artikel zolang het niet goed is, in uw eigen gebruikers ruimte plaatsen. Met vriendelijke groet, --Lidewij (overleg) 5 jun 2018 20:55 (CEST)

Zou u willen stoppen met lemma's van een zin te maken. Daar heeft niemand iets aan. Lidewij (overleg) 5 jun 2018 22:52 (CEST)

🏆
Hallo Gentenaar.

Welkom! Je hebt al meegewerkt aan vijf of meer inhoudelijke artikelen. Daardoor verdien je alvast een beker.

Bedankt voor uw bijdragen. (Wanneer ze langer zijn dan een zin. Smile2.png)
Ik zie dat u zich, passend bij uw gebruikersnaam, concentreert op Gent. Mooi dat u een bepaald thema voor uw rekening neemt. Sommigen slingeren wel een de beschuldiging dat Wikisage een Wikipedia-kopie is. Probeer daarom a.u.b. bij artikelen die u overneemt, steeds passende verbeteringen in te bouwen.
U kan zich ook aansluiten bij Dorp:Locatio(Dorp:Locatio/Deelnemers). (We proberen ons wat in dit soort samenwerkingsgroepjes te verenigen.) Mendelo 14 jun 2018 17:03 (CEST)
Hallo Mendelo, bedankt voor de bemoedigende commentaar. De meeste toevoegingen gaan inderdaad rechtstreeks of onrechtstreeks over Gent maar ook andere onderwerpen interesseren mij. In geval van fouten of beschrijvingen waar ik me niet kan in vinden pas ik de tekst zeker aan maar in eerste instantie probeer ik zoveel mogelijk broodnodige lemma's toe te voegen. Groeten, --Gentenaar (overleg) 14 jun 2018 19:23 (CEST)
Ik begrijp dat er verschillende werkwijzen mogelijk zijn en dat u mogelijk eerst een werkterrein klaarmaakt. Mendelo 15 jun 2018 12:32 (CEST)

Artikelen overnemen

Ik beklemtoon nog eens: beperk u a.u.b. niet tot het overnemen van artikelen. (Nu ik het artikel paus en Grieks-Orthodoxe Kerk zag opduiken: dergelijke thema's overwoog ik al lang vanaf nul op te bouwen, meer uitgaand van bijvoorbeeld informatie van andere taalversies van Wikipediα.) Mendelo 19 jun 2018 14:25 (CEST)
Mendelo dat kan als nog. Dan verwijderen we het lemma dat alleen maar overgenomen is. Groet, Lidewij (overleg) 19 jun 2018 15:04 (CEST)
Ik begrijp dat O artikelen redt die anders weggegooid zouden worden. Maar het seriematig lukraak kopiëren van artikelen om er dan niets mee te doen vind ik niet op zijn plaats, omdat ik niet graag de beschuldiging hoor dat Wikisage van Wikipedia gekopieerd is, maar minder goed is. Mendelo 26 jun 2018 19:11 (CEST)

Het probleem is dat op wikisage sommige essentiële lemma's (Moskou, Donau, enz...) ontbreken terwijl er nogal veel lemma's over minder belangrijke onderwerpen te vinden zijn. Ik wil een soort skelet opbouwen waarop wikisage kan steunen, de informatie die ik heb toegevoegd zou in "normale omstandigheden" jaren in beslag nemen. Het enige verschil zou zijn dat dezelfde lemma's een korte versie van die op wikipedia, met slechts een klein verschil aan woordkeuze en opbouw, zouden zijn. Er moeten dus keuzes gemaakt worden.--Gentenaar (overleg) 26 jun 2018 20:24 (CEST)

Ik zie niet in dat een of andere Oostenrijkse sportploeg een essentieel lemma is dat u snel nodig heeft in een skelet, maar ik snap de bedoeling.
Toch kan ik aanbevelen een thema te kiezen waarover u een en ander aan correcte kennis heeft, en het grondig aan te passen in de plaats van hele artikelen over te nemen. Of selecteer een goed artikel in een anderstalige wiki, en gebruik dat als basis. (Deepl is niet zo slecht als vertaalhulp.) Mendelo 29 jun 2018 17:08 (CEST)

Tijd om eraan te beginnen de door u geïmporteerde artikelen te corrigeren. Mendelo 19 aug 2018 16:41 (CEST)

Moet ik u er jaar na jaar blijven aan herinneren? Mendelo 12 apr 2020 15:23 (UTC)
Niet op mijn verjaardag.--Gentenaar (overleg) 13 apr 2020 17:03 (UTC)
Goed, mijn verjaardag is ook alweer voorbij dus nu kunnen we opnieuw overleggen over deze kwestie ;)--Gentenaar (overleg) 14 apr 2020 09:47 (UTC)
Om op je vraag te antwoorden, ik weet dat we van mening verschillen over het overnemen van lemma's van wikipedia. Ik heb er geen probleem mee dat er wordt overgenomen en slechts minieme of zelfs geen veranderingen worden aangebracht. Lemma's op WP zijn meestal heel goed en verbeteringen aanbrengen is dikwijls moeilijk. Enkel lemma's overnemen die verwijderd zullen worden op WP biedt weinig meerwaarde als er geen volwaardige lemma's worden overgenomen, er moet een gezonde mix zijn van allerlei lemma's om interessant te blijven. Ons meningsverschil hieromtrent is bekend en ik zou van deze reactie gebruik willen maken om die af te sluiten en elk onze manier van werken te behouden. Al staat het jou natuurlijk vrij om elk jaar, maand, week of dag hierover door te blijven drammen maar verwacht niet dat ik daar iedere keer op ga reageren. Nog veel plezier aan het bewerken en aanmaken van lemma's op wikisage.--Gentenaar (overleg) 21 apr 2020 14:26 (UTC)
  • ik begrijp beide standpunten maar sluit me in deze aan bij Gentenaar: bij geïmporteerde te wissen pagina's is er zeker ruimte voor verbetering, maar bij de 'normale' wikipedia is er minder ruimte voor verbetering, en die 'normale' wikipagina's zijn m.i. zeker nodig om de kwaliteit van wikisage voldoende te bewaken en de intewikilinkkwaliteit te garanderen. Ze kunnen er ook voor zorgen dat "onze" artikelen niet vol rode interwikilinks staan, wat het leesplezier van wikisage verhoogt IPA (overleg) 21 apr 2020 19:32 (UTC).

Categorieën

Beste Gentenaar, voor meer dan 95% volgen we Wikipedia. Sommige zijn ze anders omdat, Guido dat wilde. Zie; Dorp:Categorieën/Anders. Ook is Wikipedia niet altijd consequent in het toevoegen van categorieën. Wanneer je iets anders zou willen, kunnen hier overleggen. Wanneer je wilt overleggen over sjablonen kan dat hier.Groet, Lidewij

Ik zie de logica wel in van hoe de categorieën hier worden ingedeeld, al is het even wennen.--Gentenaar (overleg) 19 jun 2018 16:29 (CEST)

Karel Van de Woestijne

Sommige instanties nemen voor personen in België de spelling met kleine letters zoals in Nederland. In de meeste gevallen proberen we de Belgische naam gewoon zo te schrijven zoals in België gebruikelijk is of zoals deze bij de geboorte werd geregistreerd. Ik vermoed daarom dat Karel Van de Woestijne iets correcter is. Wikipedia lijkt daar de Nederlandse van te gebruiken. Mendelo 17 jun 2018 19:20 (CEST)

Volgens mij is het in dit geval wel degelijk Karel van de Woestijne met kleine v maar dankzij de doorverwijzing leiden bij twijfel ook fout gespelde links automatisch naar het lemma van deze kunstenaar.--Gentenaar (overleg) 17 jun 2018 20:10 (CEST)
Een uitspraak,ingeleid door "volgens mij", is een persoonlijke mening.
Alleszins is de spelling met kleine v in de overgrote (bijna unanieme) meerderheid. Ik neem maar eventjes aan dat niet iedereen fout zit. Mendelo 17 jun 2018 21:31 (CEST)
Zeker ben ik niet maar ik ben ook de zoekresultaten gevolgd.--Gentenaar (overleg) 17 jun 2018 21:33 (CEST)

Voetbal

Flag-of-Belgium.png Gefeliciteerd het was spannend. De laatste seconde.! Mvg, --Lidewij (overleg) 2 jul 2018 22:51 (CEST)

Bedankt Lidewij, het was inderdaad erg spannend. --Gentenaar (overleg) 3 jul 2018 19:23 (CEST)

Flag-of-Belgium.png Gefeliciteerd, het was buikpijn voetbal. Lidewij (overleg) 6 jul 2018 21:56 (CEST)

Veel te spannend, ik moet nog een beetje bekomen, maar het resultaat is super.--Gentenaar (overleg) 6 jul 2018 23:06 (CEST)
Face-devil-grin.png

Bronze Medal.png. Gefeliciteerd, de derde plaats is een prima resultaat van de duivels. --Lidewij (overleg) 14 jul 2018 19:57 (CEST)

Het gevoel dat er meer inzat overheerst toch een beetje (die Fransen waren echt te pakken) maar al bij al was het een mooi WK en de derde plaats blijft natuurlijk een mooi resultaat dus we kunnen tevreden zijn.--Gentenaar (overleg) 14 jul 2018 22:45 (CEST)

(hoofdbetekenis)

Iets als (hoofdbetekenis) proberen we te vermijden waar het kan. Ik verwijder het uit elke link die ik tegenkom. Een doorverwijzing met die naam is dus ook niet nodig. Mendelo 8 aug 2018 16:25 (CEST)

MoiraMoira

Kan u nog een stem uitbrengen om MoiraMoira voorgoed af te zetten als moderator op Wikipedia? Stemmen kan nog tot middernacht. Dank. --Flirado (overleg) 27 aug 2018 17:43 (CEST)

Uitnodiging

...om ook eens wat foto's te maken in Gent voor de passende artkelen. Mendelo 1 sep 2018 08:19 (CEST)

Daar heb ik zelf ook al aan gedacht, het kan dat ik dat binnenkort eens doe.--Gentenaar (overleg) 1 sep 2018 20:10 (CEST)

Wil a.u.b. niet meer standaard de "niet-bestaande bestanden" verwijderen, want dit bemoeilijkt het vaststellen van welke afbeeldingen gebruikt werden voor diegenen die ze zouden willen toevoegen. Als u de verwijzing naar niet op Wikisage aanwezige bestanden wil onzichtbaar maken, kunt u deze tussen <!--dit soort pijltjes--> zetten. Het is dan niet meer zichtbaar in het lemma, maar de informatie gaat niet verloren. Nog beter is, het artikel zelf te voorzien van bij het artikel passende afbeeldingen, die waar mogelijk gerust mogen verschillen van de op Wikipedia gebruikte afbeeldingen, waardoor het bijhouden van de naam van een op Wikipedia gebruikte foto geen nut meer heeft. Mendelo 7 sep 2018 08:34 (CEST)

BWC

Op Wikipedia ik ik zo iets verwachten. Hier geven we elkaar minstens een uur of meer de ruimte. Olive 4 sep 2018 22:17 (CEST)

Ik probeer maar gewoon een verbetering aan te brengen maar ik zal er mee stoppen als je het liever niet wil.--Gentenaar (overleg) 4 sep 2018 22:20 (CEST)
Ik zet pagina's van de verwijderlijst over. Omdat alles meestal weg gaat kijk ik in de geschiedenis van het lemma om iets meer over te zetten dan alleen het laatst. Vaak is dit waar de eerste bijdrage mee startte. Pas als alles is overgezet, gelijk Wikipedia, ga ik kijken of er iets moet worden aangepast. Voor categorieën en wikidata neem ik meestal geen extra opslag. Wil je iets aanpassen wacht dan svp minstens een uurtje. Olive 4 sep 2018 22:45 (CEST)

Categorieën

Wat is het verschil tussen categorie:Boeddhistisch persoon en categorie: Boeddhist? Mendelo 21 sep 2018 13:13 (CEST)

Dat is een moeilijke, beide categorieën zouden inderdaad beter worden samengevoegd.--Gentenaar (overleg) 21 sep 2018 14:57 (CEST)

Wieze

De (tijdelijke) toevoeging tripel verdween uit de naam van het Wieze bier. Ik weet dan ook niet of het als tripel te kwalificeren is. Mendelo 29 sep 2018 15:26 (CEST)

Op de website van drankenhandel Geers (scrollen tot bijna helemaal onderaan) vond ik dit:

  • Wieze Tripel Blond 24x33 cl
  • Wieze Tripel Blond 6x75 cl

Het zou dus nog altijd een tripel moeten zijn.--Gentenaar (overleg) 29 sep 2018 17:18 (CEST)

Misschien moet ik het anders formuleren: aangezien "tripel" uit de naam verdween, was me niet zo duidelijk of tripel in de artikelnaam een goed idee is. Het staat wel mooier dan (bier), moet ik zeggen.
(Het bier kreeg trouwens een Australische prijs in de categorie Belgian/French style ale Tripel.)
Is al goed. Mendelo 29 sep 2018 19:15 (CEST)
In de winkel heb ik gezien dat er ook een blonde variant bestaat van het bier, er is dus zowel een tripel als een blond bier van Wieze. Ik laat de keuze aan jou om het al dan niet aan te passen in het lemma.--Gentenaar (overleg) 8 okt 2018 10:25 (CEST)

Producer

Het is vreemd dat de categorie producent heet, maar in de artikelen steeds producer staat. Een firma die plastic speelgoed produceert is een producent, maar geen producer. Mendelo 7 okt 2018 20:07 (CEST)

Tijdens zo een categoriseringsmarathon kan er natuurlijk altijd een foutje tussen sluipen, bewerk het gerust als er iets niet klopt.--Gentenaar (overleg) 8 okt 2018 10:22 (CEST)
Dit is eerder een algemeen gebruik op Wikiρedia, wat hier wordt overgenomen, maar dat ik nog niet zo logisch vind. Mendelo 9 okt 2018 01:53 (CEST)

Sjablonen

Beste Gentenaar, wat is op dit moment het nut en noodzaak van het toevoegen van het sjabloon bij vlaggen. Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 8 okt 2018 22:24 (CEST)

Onderaan Dorp:Locatio staat bij "gewenste artikelen" dat "afbeeldingen van vlaggen, stad- en landkaarten, etc." ook mogen toegevoegd worden, vandaar de plaatsing van het sjabloon.--Gentenaar (overleg) 10 okt 2018 18:56 (CEST)
Gentenaar, op het moment toen we het dorp maakte waren de nog behoorlijk in de opbouw. Nu zeker na de massale import kunnen duizenden sjablonen geplakt worden en schiet het sjabloon eigenlijk zijn doel voorbij. Ook vallen het sjabloon en het geo bolletje over elkaar heen. Beter is met elkaar te overleggen hoe verder. Bv een lemma dat klaar is en afwijkt van Wikipedia een sjabloon te geven of portalen te maken bv Portaal Gent of Oost-Vlaanderen waarna het hele portaal binnen Locatie valt Lidewij (overleg) 11 okt 2018 17:51 (CEST)

Inhoudelijk

Beste Gentenaar. Lamarckisme is geen spellingsfout voor marxisme. Het is een volledig ander paar schoenen. Mendelo 16 okt 2018 04:05 (CEST)

Nooit van gehoord!--Gentenaar (overleg) 16 okt 2018 05:25 (CEST)
Bij nooit gehoorde begrippen heel voorzichtig tewerk gaan a.u.b. Men kan niet zomaar een evolutiebiologische hypothese vervangen door een politieke richting. Mendelo 16 okt 2018 15:33 (CEST)

Arthur Honneger

Best Gentenaar,
Ik zie, dat je een aantal categorieën hebt weggehaald. Ik begrijp daar de bedoeling niet van. Het vereenvoudigt juist het zoeken voor buitenstaanders. Mij is aanbevolen, zoveel mogelijk in categorieën onder te brengen. Groeten Franciscus 21 okt 2018 22:12 (CEST)

Hallo Franciscus, ik ben zelf ook een grote voorstander van een uitgebreide en duidelijke categorisering. in het lemma over Arthur Honneger zijn een aantal categorieën weggevallen nadat ik een sjabloon verwijderde. Ik ben er echter nog niet helemaal mee klaar en het is de bedoeling dat die er nog terug bijkomen. Groeten, --Gentenaar (overleg) 21 okt 2018 22:21 (CEST)

Wat categorieën betreft, toch maar wat oppassen. De categorie Katholiek gebed werd een tijd geleden aangemaakt, omdat die gebeden niet specifiek Rooms zijn, maar algemeen katholiek. Nu hebben we er ook ook rooms-katholiek gebed bijgekregen, een categorie die 'overgeërfd' is omdat deze in gekopieerde Wikipedia-artikelen stond. Nog meer verwarring ontstaat met categorieën zoals orthodox persoon, wat dan in oosters-orthodox persoon wordt gezet. (Ik meld even dat er ook het daarvan verschillende oriëntaals-orthodox bestaat, naast het feit dat bepaalde protestanten die zichzelf rechtgelovig vinden, de term ook gebruiken en ook joodse richtingen orthodox worden genoemd.) Mendelo 4 nov 2018 18:50 (CET)

Ik had het ook gezien, indien we dit opmerken kunnen we die categorieën nomineren om samengevoegd te worden.--Gentenaar (overleg) 4 nov 2018 18:53 (CET)

Wikipedia-kopie

Beste Gentenaar,

De mogelijkheid is er het artikel over zendmast Lopik uit te breiden, maar dan wel met respect voor het werk van de oorspronkelijke auteur.

Vriendelijke groet, Wikiwhalhala (overleg) 12 nov 2018 14:41 (CET)

De tekst waaraan de oorspronkelijke auteur hier werkte, werd niet overplakt door een andere tekst, maar aangevuld. Mendelo 15 nov 2018 03:27 (CET)

Vlaams Limburg

http://nl.wikisage.org/wiki/Categorie:Wikisage:Afbeelding:Vlaams-Limburg

Dit is nergens een officiële benaming. Mendelo 15 nov 2018 03:27 (CET)

Ik heb die categorie niet aangemaakt, voor info verwijs ik door naar Lidewij.--Gentenaar (overleg) 15 nov 2018 14:16 (CET)

Dank

Gentenaar, dank voor het weg werken van de lijst Niet-gecategoriseerde categorieën. Ook fijn dat je de moeite nam om te kijken wat men op Wikipedia deed. Niet dat dat altijd klopt, maar het geeft het minste onderhoud met meerdere gebruikers.

Guido, wilde bij de categorieën geen meervoud, dat geeft wat gedoe.

Soms kan ik/kunnen we ons niet vinden bij de ingeslagen weg op Wikipedia. Bijvoorbeeld. Sceptica en Skeptica.

  • Ik ben een sceptica, ik beschouw de menselijke geest als van nature onbekwaam om iets met zekerheid te weten.
  • Ik ben zeker geen skeptica, deze mensen denken het te weten na 'wetenschappelijk' onderzoek.
Ik als sceptica, ben het dan meestal fundamenteel oneens met de teksten in Skeptische media.

Nu hebben we dus een groep Skeptici voor die categorie. Sceptici zijn er ook, maar die staan niet in de frontlinie.
Er zijn hele dossiers van skeptici over onderwerpen die na 15 jaar gemeengoed werden in bijvoorbeeld ziekenhuizen.

Op Wikipedia is een groep met dit onderwerp actief

Nadat de categorie kwakzalverij op Wikipedia werd opgeheven, zijn de tegenstanders van dit opheffen in hun boosheid heel actief geworden met de categorie pseudowetenschap.

Op Wikisage hebben we gekozen om de categorieën rond deze onderwerpen de Duitse Wikipedia te volgen. Tot zover. Groet, Lidewij (overleg) 19 nov 2018 11:47 (CET) PS laat de categorieën mbt de afbeeldingen nog maar even voor wat het is. Lidewij (overleg) 19 nov 2018 11:50 (CET) je had ze in tussen gedaan, ik zal ze weer verwijderen. Lidewij (overleg) 19 nov 2018 11:56 (CET)

Ik heb de niet-gecategoriseerde categorieën met plezier weggewerkt, ook al was het een intensief werk. Ik denk dat een wiki geloofwaardiger overkomt indien alle categorieën zijn gecategoriseerd als ook de lemma's en is het uiteraard overzichtelijker, zie het als een waardevermeerdering voor wikisage. Het is wel leuk om te zien dat mijn werk door u wordt gewaardeerd.
Categorieën in enkelvoud zijn volgens mij een uitstekend idee en het overgrote deel van de nog resterende categorieën in meervoud heb ik genomineerd voor verwijdering om verwarring te voorkomen. Ik wist eerst niet zo goed wat ik met de categorieën mbt de afbeeldingen aan moest, het lijkt mij ook beter om ze gewoon te verwijderen. Met vriendelijk groet, --Gentenaar (overleg) 19 nov 2018 12:16 (CET)
Inderdaad, alles waar bet woord Afbeeldingen: in de categorienaam staat, is bedoeld om uiteindelijk te verdwijnen. Het hoeft niet automatisch vervangen te worden door Afbeelding:, want men kan gerust wat spaarzamer zijn met afbeeldingscategorieën. Het heeft weinig nut om vele onvindbare categorieën aan te maken met telkens slechts één foto erin. Mendelo 19 nov 2018 15:36 (CET)

Meervoud

Het artikel Lijsten van vermeende sekten is niet, zoals men op Wikipedia wou voorstellen, een lijst van vermeende sekten, maar bevat inderdaad lijsten van vermeende sekten. In dit geval is een meervoud dus correct. De lijst op Wikipedia blonk uit door subjectiviteit in de onvolledigheid. In de plaats van aan te vullen, werd hij dan ook verwijderd. Mendelo 22 nov 2018 15:35 (CET)

Ook het lemma Lijsten over openbaar vervoer is een lijst van lijsten. Het is geen categorie. Mij lijkt het meervoud correct. Indien het een categorie zou zijn, is het enkelvoud correct, want elk van de artikelen is een lijst. Mendelo 22 nov 2018 15:50 (CET)

dank

Dank voor je hulp aan het Gardner-artikel! Het kost me soms veel moeite alles goed te wikificeren, zeker als het om een vertaling gaat. Enioge hulp kan ik wel gebruiken. Is er niet een systeem bijvoorbeeld om afbeeldingen van wikimedia makkelijker in te voeren? Een bot misschien? vriendelijke groet --Joep Zander (overleg) 27 nov 2018 16:35 (CET)

Ik doe graag een beetje moeite om een artikel wat aan te passen en hier en daar een verbetering aan te brengen. Jouw artikelen zien er trouwens heel goed uit en er zijn meestal maar een paar kleine aanpassingen nodig om het helemaal af te maken.
Ik denk dat er op wikisage geen gebruik wordt gemaakt van bots, alles moet dus manueel gebeuren door de gebruikers, wat ook wel zijn charmes heeft. Vriendelijke groeten, --Gentenaar (overleg) 27 nov 2018 16:45 (CET)
Op mijn volglijst zie ik een legenda waarop de mogelijkheid van botbewerkingen wordt gewezen. De lol van het invoeren van bestaande afbeeldingen vanaf wikimedia is een vrij complexe routinetaak als je het mij vraagt. Ik heb wel bestanden die ik daar zelf leverde hier geüpload, maar daarna treden nog allerlei problemen op die blijkbaar te maken hebben met geïmporteerde wikipedia-sjablonen. Maar als je tijd hebt om te helpen; heel graag. Ik zie dat je het al heel druk hebt met andere klussen, dus er zit geen druk achter hoor! --Joep Zander (overleg) 27 nov 2018 19:07 (CET)

Titels e.d.

Gelieve geen titels meer op te nemen in lemmanamen. Dus geen burgemeester Janssens of paus Silvester I, maar Silvester I. Indien er meer Silvesters I zijn, kan dit hernoemd worden naar Silvester I (paus).
(hoofdbetekenis) hoeven we ook niet in d lemmanaam te hebben.
Ik herhaal ook: importeer niet zomaar artikelen, wanneer u daar niet verder iets aan verbetert. (Een uitzondering kan zijn dat u een waardevol artikel, dat bijna verwijderd wordt, wil bewaren.) Mendelo 31 dec 2019 12:51 (UTC)

Oudste mens in België anno 2013

Gentenaar, Oudste mens in België anno 2013 was een momentopnamen voor 2013, er zijn ook nog ander pagina's zie Categorie:Lijst van Belgische honderdplussers. Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 2 feb 2020 19:08 (UTC)

Voetbal 2

Dag Gentenaar, je bent enthousiast voor voetbal. Sport en zeker voetbal heeft totaal niet mijn interesse. Wel vind ik dat voetbal binnen de Benelux en andere plaatsen waar Nederlands wordt gesproken hier een plaatsje moet krijgen. Maar alles wat in Wikipedia een plaatsje heeft gekregen heeft hier geen prioriteit. Deze sportpagina's zullen hier geen updates krijgen, tenzij jij het gaat doen. Ik ga geen onderhoud op deze pagina's doen. Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 24 mrt 2020 09:43 (UTC)

Ik begrijp dat ik het onderhoud op de voetbalpagina's zelf zal moeten doen en dat heb ik in het verleden ook al gedaan, sport en voetbal zijn voor mij net wel heel belangrijk, ieder zijn ding natuurlijk. Daarnaast heb ik een bijzondere interesse in landen als Armenië, Israël, Hongarije, Noord-Macedonië en Andorra. Maak je dus maar geen zorgen, die lemma's hou ik zoveel mogelijk in het oog.--Gentenaar (overleg) 24 mrt 2020 11:37 (UTC)
Gentenaar, prima allemaal. Zo behoef ik me niet schuldig te voelen. Er is genoeg onderhoud, ik kom zelfs weinig toe aan wat ik leuk vind. Mvg, Lidewij (overleg) 24 mrt 2020 12:50 (UTC)

Foto's

Dag Gentenaar, wanneer foto's een te groot bestand hebben kunnen ze hier op Wikisage geen plaatje tonen. Ze zijn er wel. Tempel van Garni. Probeer rond de 1 MB te blijven. Pagina's met een te groot bestand laden minder snel en belasten zo het geheel. Wanneer het je niet lukt om het bestand te verkleinen, kan ik het voor je doen. Een bestand te veel comprimeren maakt de kwaliteit vaak minder. Landkaarten zijn de enige bestanden die ik wel (ook) groot upload. Schieland 1626 Bij andere bestanden (behalve bij grote gezelschappen) zie ik geen noodzaak voor een groter bestand. Gif bestanden geven vaak een plaatje van een mindere kwaliteit en svg geeft ook problemen dus gebruiken we png. Bij het uploaden moet er minimaal bekend zijn waar de foto vandaan komt. Mvg, Lidewij (overleg) 27 mrt 2020 09:48 (UTC)

Ik zag dat de afbeelding inderdaad te zien was maar de verkleinde weergave gaf een foutmelding. Bedankt voor de verklaring.--Gentenaar (overleg) 27 mrt 2020 16:01 (UTC)

Artikel hernoemen

Beste Gentenaar, Je deed het al een paar keer: een artikel leegmaken en onder een andere titel 'nieuw aanmaken', pas dan een doorverwijzing maken vanaf het originele artikel... Niet zo fraai, omdat de originele auteur(s) nu niet meer worden vernoemd.

- voorbeeld: Trojan horse (computers)

Gewoonlijk gaat het maar om import uit Wikipedia, maar het is toch geen goede gewoonte. Gebruik dus a.u.b. gewoon het knopje 'hernoemen' zodat automatisch een doorverwijzing wordt gemaakt en de geschiedenis van het artikel bewaard blijft. Jules (overleg) 31 mrt 2020 15:21 (UTC)

Jules, door een interne fout laat de pagina zich niet herbenoemen. Mvg, Lidewij (overleg) 31 mrt 2020 17:31 (UTC)

Oei, dat wist ik niet. Jules (overleg) 31 mrt 2020 17:42 (UTC)

Lijstje.

Kunt u van die Griekenland artikelen voor mij misschien een apart lijstje maken die u binnenhaalt? Een controlelijstje waar ik artikelen makkelijk kan vinden, vluchtig kan controleren en zo hier en daar verbeteren en afvinken? Niet dat ik claim dat ze dan perfect zijn, maar met een quick scan kan ik duidelijke missers er dan uitvissen in een verloren uurtje.
Overigens lees ik dat u een speciale belangstelling voor Noord Macedonië hebt, die heb ik namelijk ook, al weet ik er veel minder vanaf dan van Griekenland.

Best, Myself.

Ik baseer mij zelf nu op de Lijst van antieke bouwwerken in Athene, het wordt nu mijn project om zoveel mogelijk rode links een blauwe kleur te geven. Buiten Athene heb ik voorlopig nog niet zoveel artikelen over Griekenland toegevoegd.--Gentenaar (overleg) 6 apr 2020 12:21 (UTC)
Daar hou ik van! Ikzelf probeer namelijk ook altijd een ondersteund artikeltje te schrijven als ik een link plaats. Maar ik ben een voorstander van functionele links, ik erger me rot aan dit soort linkgebruik:
"In 2008 brak ik mij linker arm en kreeg ik een mitella".

Alleen de laatste link is namelijk zinnig, de rest mist elke context.
Dat begrijp ik, het staat je uiteraard vrij om dergelijke zaken aan te passen.--Gentenaar (overleg) 7 apr 2020 10:56 (UTC)

Graag eerst overleggen

Ik ben niet erg blij dat u zonder enig overleg een door mij aangemaakte pagina herbenoemd. Temeer daar de bron de juiste benaming aangeeft. Het is op Sage zeer ongewenst behalve een duidelijke taalfout zo een ingreep zonder overleg te doen namelijk. Myself.

Ik krijg het niet teruggedraaid, gaarne eerste versie terugzetten, niet zonder overleg in door andere geschreven artikelen zonder overleg veranderingen aanbrengen in het vervolg.
Ook hier worden artikelen aangepast en verbeterd en mijn versie gaf de juiste benaming in het Nederlands maar als je het liever in het Engels hebt kan dat. Zelfs de link naar Kalyves werkt nu niet meer door de incorrecte plaatsnaam Kalives die jij gebruikt.--Gentenaar (overleg) 10 mei 2020 17:53 (UTC)
Om te beginnen vind ik het prettiger met "U' aangesproken te worden, ik ben uw maatje immers niet. Iedereen doet dat immers hier.
U bent zelf geen actief schrijver, het is hier absoluut niet gebruikelijk zomaar in andermans artikelen te veranderen, u bent hier immers niet op Het Grote Project, de regels zijn hier anders.
Feitelijk zou ik u willen voorstellen wat Mendelo u ook al verschillende keren vrij dwingend heeft voorgesteld, namelijk eens een begin te maken met het verbeteren van de door u geïmporteerde artikelen, want daar schort zo hier en daar het nodige aan, zacht uitgedrukt. Graaf Statler
Graaf Statler, wanneer er hier op sage gemodereerd moet worden, staat u onderaan de rij. Dus dimmen of het is gelijk einde oefening. Mvg, Lidewij (overleg) 10 mei 2020 18:15 (UTC)
U schat de situatie fout in mevrouw, en wilt u uw spierballengerol even achterwegen houden? Dank u wel.
Niet ik stelde dat mijnheer zijn eigen werk moest verbeter, maar moderator Mendelo mevrouw. Ik verzoek mijnheer slechts niet in mijn werk veranderingen aan te brengen onder het motto verbeter de wereld en begin bij uzelf, mevrouw Lidewij. Iets wat uzelf vele malen anderen ook hebt verzocht. Vriendelijke groet, Graaf Statler

PS: Dus dimmen of het is gelijk einde oefening is straattaal, mevriouw.

Graaf Statler, al geruime tijd geleden heeft u te horen gekregen dat u zich niet met andere gebruikers mag bemoeien. Mendelo kan echt zelf zijn boontjes wel doppen. Dus .... Olive 10 mei 2020 18:45 (UTC)

Dat lijkt mij althans dan ook visa versa van toepassing, mevrouw. En gezien het feit dat mevrouw Lidewij qua werk verzetten hier helemaal onderaan staat lijkt het mij beter deze discussie verder te staken, denkt u ook niet? Graaf Statler