Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Gebruiker:Lidewij/Archief 2008

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
50px Wikisage logo nw.png Welkom 50px Wikisage logo nw.png
Hallo Lidewij, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikisage.
Wikisage is een vrije encyclopedie, waaraan iedereen mag meewerken.
We zien met belangstelling uit naar jouw/uw bijdragen.
Er is een wachttijd van 48 uur voordat je kunt bewerken.
Let op: om bewerkingen te kunnen verrichten, is het nodig om eerst een e-mailadres te bevestigen (zie 'mijn voorkeuren').
Meer informatie

Informatie over het gebruik van Wikisage is onder meer te vinden via de portalen Portaal:Hulp, Portaal:Gebruikers en Portaal:Wikisage.

Heb je nog vragen, dan kun je altijd terecht bij het Hulp:Hulploket Iedere gebruiker heeft een persoonlijke overlegpagina, zoals deze. Als iemand hier iets schrijft, word je daarop attent gemaakt met een 'oranje balk'. Ook elk artikel heeft een overlegpagina.

Onderteken je bijdragen op overlegpagina's en op discussiepagina's zoals het hulploket door het plaatsen van vier tildes (~~~~). Dan wordt automatisch toegevoegd wie het heeft geschreven en wanneer. Je kunt ook de tweede knop van rechts boven het bewerkingsscherm gebruiken.


Portal Ecke links.gif  GP Portal Ecke rechts.gif   Portal Ecke links.gif  OP Portal Ecke rechts.gif   Portal Ecke links.gif  O Portal Ecke rechts.gif   Portal Ecke links.gif  M Portal Ecke rechts.gif   Portal Ecke links.gif   Portal Ecke rechts.gif   Portal Ecke links.gif  Hulp Portal Ecke rechts.gif   Portal Ecke links.gif  Foto Portal Ecke rechts.gif   Portal Ecke links.gif  Hulp z Portal Ecke rechts.gif   Portal Ecke links.gif  Digi. Biblio. Portal Ecke rechts.gif   Portal Ecke links.gif  L Portal Ecke rechts.gif   Portal Ecke links.gif  Z Portal Ecke rechts.gif  


Hallo wereld

Hoi

Hoi Lijdewij! Leuk je hier te zien ;) Tjako 2 aug 2008 10:50 (UTC)


Wereld: "Hallo Lidewij!" Guido den Broeder 2 aug 2008 12:26 (UTC)

Essay

Hoi Lidewij, heb je m'n essay al gelezen? Gedachten over Wikipedia. Groet, Tjako 15 aug 2008 00:47 (UTC)

Bedankt.

Bedankt voor het veranderen van kroeg in herberg. Kwam door de macht der gewoonte ben ik bang.

Groetjes, SterkeBakoverleg 20 aug 2008 08:59 (UTC)

Ik vind een herberg ook veel gemoedelijker dan een kroeg. In een kroeg kom ik normaal nooit. Als je het goed vindt kan ik vaker kleine foutjes veranderen. (En dan zonder tekst in de samenvatting) Groetjes, Lidewij 20 aug 2008 09:10 (UTC)

Geen problemen mee vanaf mijn kant :) SterkeBakoverleg 20 aug 2008 09:20 (UTC)

Voorstel

Op Gebruiker:SterkeBak/voorstel vind u een voorstel betreffende blokkade's uw mening word op prijs gesteld op de overlegpagina gr SterkeBakoverleg 21 aug 2008 13:09 (UTC)

Bioresonantie

Beste Lidewij, ik zag dat U enige kanttekeningen bij dit onderwerp, en het lemma Aardstralen op de Wikipedia plaatste. Hoewel ik indertijd op beide artikelen in het overleg diepgaand op de achtergronden van e.e.a. ben ingegaan, zie ik -- tot mijn spijt dat deze fenomenen onvoldoende begrepen blijven. Helaas kan ik al die dus oplopende misverstanden niet meer ophelderen, daar ik veel te lang geblokkeerd blijf, kennelijk met dat doel: om mijn deskundige bijdragen te weren. Tom Meijer's POV is bovendien nog steeds ontstellend "skeptisch". Over genoemd onderwerp, kort én goed: Bioresonantie fungeert nauwelijks tot niet via: "elektromagnetische trillingen" (die zijn erbij gehaald), maar -- zoals ik op discussiepagina's omstandig, ook wiskundig, heb aangetoond -- op (laagfrequente) relaxatiepulsen, die verder mede voor spiertonus, (zenuw)celstofwisseling, en aan hart- en hersenritme's ten grondslag liggen. Ik kan U niet anders dan hier bereiken. Ik zal een Ccfr. bij Tjako plaatsen. → Met vriendelijke groet: D.A. Borgdorff etc. of dAb 29 aug 2008 10:50 (UTC) - PS: er komt ook geen "elektroacupunctuur" aan te pas, althans niet in de betekenis van prikken met elektronisch gekoppelde naalden o.i.d. De "elektroden" zijn slechts meetpennen voor de Mora en Bicom apparatuur.

Hoi dAb, Ik heb Tom ook sterkte gewenst met zijn POV stukje. Het is echt zonde van mijn tijd. Wanneer ik weer in mijn gewone doen ben al ik wel meer aanpakken.(wel voor hier) Ik doe nu dingen waar ik niet bij na behoeft te denken. "Elektronacupunctuur" gaat niet met prikken. Bij acupunctuur wordt wel eens gebruik gemaakt van stroompjes op de naalden maar dat is weer iets anders. Wat ik nog doe bij wikip is op de grootste POV reageren. Groet,--Lidewij 29 aug 2008 12:14 (UTC)
Bedankt voor Uw reactie, Lidewij. Ik begrijp en deel óók Uw standpunkt, want tegen domheid is nauwelijks kruid gewassen, om dat nu eens in de zogenaamde bioënergetische lijn uit te drukken. Over woorden: Elektro en Acupunctuur, en hun synthese ... dat is ca. 47 jaar mijn vak geweest, zoals ik U eerder daaromtrent bericht heb. Het gebruikte analogon leidt blijkbaar tot vermijdbare misverstanden. De sector zou dit begrip anders hebben moeten duiden, dacht ik zo. Als ik overigens de - zeer erudiete - bijdragen van dr. Lieven Smits in ogenschouw neem, lijkt er soms op die Wikipedia toch wel ruimte mogelijk.!? → Evenzeer met hartelijke groet: -+> dAb 29 aug 2008 12:43 (UTC) PS: Zie nog ter info inzake Mora [1] Ook heb ik nog een toepasselijke kopie, nl.: Gebruiker:DAb/Over chakra aardstralen en wartaal van Wikipedia geëssayeerd. dAb 29 aug 2008 16:04 (UTC)

Hoi Lidewij

Zin om even te chatten op IRC? Tjako 5 sep 2008 19:26 (UTC)

Zin

"zie voor medewerkers aldaar".

Hallo Lidewij

Zeg, naar aanleiding van je vraag op mijn overlegpagina keek ik naar een paar van je artikelen die je aanmaakte, maar dat ziet er aardig goed uit hoor. Daar mag je, zeker gezien de achtergrond die je schetste en de "leeuwenkuil" die een encyclopedie is, dan best van zeggen dat dat buitengewoon is. Ik wens je dan ook van harte toe dat je daarmee verder gaat. --Sonty567 14 sep 2008 05:04 (UTC)

Beheerder

Hoi Lidewij,

Je bent hierbij benoemd tot beheerder. Guido den Broeder 20 sep 2008 18:11 (UTC)

Dank, Ik zal mijn best doen. Groet, Lidewij 24 sep 2008 00:22 (UTC)

Categorieën

Hallo Lidewij, mooie artikelen voeg je toe! Vraagje: zou je s.v.p. ook eventuele rode categorieën willen indelen als je nieuwe artikelen schrijft? Dan valt e.e.a. beter in de totaalstructuur. Groet, Tjako overleg 24 sep 2008 00:04 (UTC)

Hallo Tjako, als boerendochter mis ik de oppervlaktematen. Ik hoef hier niet bij na te denken. Wat me nu echt niet lukt. Ik ben dood moe van het gereis en al wat er gebeurt. Het is nu echt om mijn hoofd leeg te maken om te kunnen slapen. Puur ontspanning. Een probleem bij de rode categorieën, de volgende is ook weer rood. Ik weet niet of je hierbij de andere wiki wilt volgen. Groet, Lidewij 24 sep 2008 00:19 (UTC) PS ik had geen gele balk.

matendiscussie

Dank--Lidewij 1 okt 2008 13:16 (UTC)
Een beetje centralere plek om te kunnen overleggen is gewoon handiger, en houdt de gebruikersoverlegpagina's een beetje hanteerbaarder. Graag gedaan dus. :) Groet, Tjako overleg 1 okt 2008 13:25 (UTC)

Emailfunctie

Hoi Lidewij,

Ik ga mezelf even blokkeren en daarna probeer ik een mail te sturen naar jou. We weten dan gelijk of een geblokkeerde wel of geen mails kan sturen.

groet,

MarkM | overleg 3 okt 2008 15:58 (UTC)

Mark, Goed idee. Groet,--Lidewij 3 okt 2008 16:01 (UTC)
Donesymbool.gif gedaan - Test geslaagd. Conslusie: Een geblokkeerde gebruiker kan een bericht sturen via de e-mailfunctie. Groet, MarkM | overleg 3 okt 2008 16:04 (UTC)

Proost

Rode wijn

{drankje|wijn|Omdat het glas voor Lidewij altijd halfvol is en voor de boeren logica bij met meten van maten op Overleg:Gemet Kapitein Zeiksnor 12 okt 2008 21:01 (UTC)}}
Laten we het gezellig houden, drank en reacties met maten. Lidewij 14 okt 2008 18:06 (UTC)

Hoi Lidewij, dit drankje werd aangeboden voor je inzet, niet om je dronken te voeren hoor :) Ik steun de aanbieder, die ziet dat je je ingezet hebt en nog steeds goed inzet! Compliment dus! (Zie ook Wikisage:Drank voor bewezen diensten) Groet, Tjako overleg 14 okt 2008 23:05 (UTC)
Hoi Tjako, een glaasje wijn is lekker, ik kan er alleen niet goed tegen. En de tekst. Ik weet niet wat ik van moet denken. Op pedia is het helemaal hopeloos. Groet, Lidewij 14 okt 2008 23:16 (UTC)
Volgens mij was de tekst als compliment bedoeld. Volgende keer een glaasje jus dan maar ;). Pedia is idd nogal hopeloos.... er wordt veel getrold, o.a. met die plaatjes, en lijstjes in de kroeg, etc. en de vele pov discussies waar ik me maar even niet meer in meng. groet, Tjako overleg 14 okt 2008 23:47 (UTC)
Wel geachten, ik houd me maar liever buiten die woorden als "trol" - "pop" en dergelijke, wat in feite nogal kinderachtig blijft, en breng Lidewij liever een bloemetje ..*\/*.. helaas nog zonder prent, want die kan ik hier toch niet vinden. Niettemin kan een Smile2.png ook als zonnetje "schijnen" in een klein hoekje. Ook groeten: dAb 15 okt 2008 02:25 (UTC)

Leuke opmaak

Hoi Lidewij,

Leuk die bloemen op je GP! Groet, MarkM | overleg 15 okt 2008 13:40 (UTC)

Hoi Mark, dank. We zullen de boel hier eens wat op fleuren. Ik ben de POV van enkele wikipedia gebruikers meer dan zat. Dus zal ik er hier maar eens een thuis van gaan maken. Groet,Lidewij 15 okt 2008 13:53 (UTC)

herindeling categorie:Wikisage:Afbeeldingen

Hoi Lidewij, ik snap dat je van de hercategorisering misschien een beetje schrikt, maar het is imo wel de beste oplossing. Als het aantal afbeeldingen groeit werd het met de korste keren een chaos met de vorige indeling, nu wordt dat voorkomen. Ik hoop dat je hier begrip voor zult hebben. Groetjes MarkM | overleg 29 okt 2008 13:38 (UTC)

Mark, ik heb geen probleem met her categorisering, alleen denk ik dat we zo weinig mogelijk categorieën moeten maken. De tussen stap van Adel naar Persoon naar eigenschap vind ik een stap te veel. Ook is Adel geen eigenschap. Groet, --Lidewij 29 okt 2008 15:35 (UTC)
Ik begrijp wat je bedoelt en zal het even aanpassen. Hopelijk is het dan in orde. Ik heb gelijk een hoop andere categorieën genomineerd voor verwijdering. Zie hier Groet, MarkM | overleg 29 okt 2008 17:27 (UTC)

Chat

Hoi Lidewij,

Wil je misschien even op de chat komen, ik wil het graag over de licenties hebben, ik heb namelijk een aantal ideeën hierover. Groet, MarkM | overleg 6 nov 2008 13:22 (UTC)

Hoi Mark, toen ik mijn verhaal over de cc opsloeg zag ik pas de gele streep. Groet, --Lidewij 6 nov 2008 13:32 (UTC)

Gezegende Lichtdagen

En de beste wensen in een voorspoedig jaar. dAb 24 dec 2008 10:28 (UTC)

Vrolijke kerstdagen

Een fijn samenzijn met kerstmis en een gezond 2009 toegewenst. Groetjes, MarkM | overleg 24 dec 2008 13:45 (UTC)

Hangen deze ook bij jou?


Dank voor de berichten. Jullie ook een goed en vooral gezond 2009 gewenst! Met vriendelijke groet, Lidewij 19 jan 2009 09:42 (UTC)