Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Wikisage:Drank voor bewezen diensten

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Drank voor bewezen diensten zijn virtuele consumpties die iedere medewerker aan anderen kan geven als waardering voor het harde werk dat hij of zij op een bepaald gebied heeft verzet. Als je besluit een drankje aan te bieden, vermeld dan bij voorkeur de reden erbij. Je kan sjabloon:drankje hiervoor gebruiken. Als iemand een consumptie krijgt aangeboden betekent dat niet dat hij of zij niets anders te eten of drinken verdient of niet in aanmerking komt voor een tweede ronde. De toekenner kan vooral gedacht hebben aan een bepaald aspect van het werk dat die medewerker doet dat eruit springt.

Het hier beschreven systeem dient men vooral te relativeren. Iemand kan cruciaal werk doen voor Wikisage en niets te drinken krijgen omdat men er nog niet aan heeft gedacht of er tijd voor heeft gehad. Ook is het vooral niet de bedoeling dat hierdoor een soort hiërarchie van gebruikers ontstaat: hoe meer bier hoe beter. Wikisage is tenslotte een gemeenschapsproject en iedere medewerker speelt hierin een belangrijke rol. Uiteindelijk wordt idealiter iedere medewerker regelmatig van drank voorzien.

Bier

Voor een uitzonderlijk goede inhoudelijke bijdrage

Ontvangers

Wijn

Voor een heldere kijk

Ontvangers

Jenever

Een echte kopstoot

Ontvangers

Koffie

Om de kop erbij te houden

Ontvangers

Chocomel

lekker warm!

Ontvangers

Jus d'orange

Voor extra vitamine

Ontvangers

Melk

Met melk meer mans - de witte motor dus!

Ontvangers

Leeg glas

Zou je de wiki willen vullen?

Ontvangers

Champagne

Dit drankje kunt u geven op verscheidene feestdagen.

Ontvangers