Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

 • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
 • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Brainpower

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Gerrit-Jan (Gert-Jan) Mulder (Antwerpen, 5 februari 1975), beter bekend als Brainpower of MC Brainpower, is een in België geboren Nederlandse rapper.

Biografie

Brainpower groeide op in Alphen aan den Rijn, waar hij met hiphop en rap kennismaakte. Begin jaren negentig verhuisde hij naar de geboorteplaats van zijn moeder, Amsterdam. Hij ontwikkelde zijn talent door mee te doen aan talentenjachten, zogenoemde battles en open-micsessies, door eigen nummers te schrijven en op te nemen.

Jaren negentig

In 1990 trad hij (na jaren rappen) voor het eerst op in Locomotion in Zoetermeer en in 1991 in Nighttown in Rotterdam. Vanaf 1992 werden de demo's serieuzer opgenomen. Optredens in Het Kasteel te Alphen a/d Rijn volgden. Brainpower verwierf langzaam maar zeker een naam in de Nederlandse underground-hiphopscene. In 1994 trad hij voor het eerst op in de Melkweg en in 1995 voor het eerst in Paradiso, beide in Amsterdam. Hij schaafde zijn repertoire en liveshows bij, was steeds regelmatiger op de radio te horen en verscheen voor het eerst internationaal op vinyl en cd in 1996-'97.

In 1998 won hij bij de Grote Prijs van Nederland in de categorie r&b/hiphop zowel de jury- als de publieksprijs. In 1999 verscheen er een mixtape en een in eigen beheer gemaakte op 'The Lyricist'. Deze kwam in de Mr. Bongo's top 10 in Londen en kreeg wereldwijd lovende recensies.

Jaren nul

In 2000 was Brainpower te zien en te horen in de videoclip Als niet als van de Nederlandstalige popgroep Doe Maar. In dat jaar behaalde hij ook solo zijn eerste hitje met "Door merg en brain".

In 2001 verscheen zijn eerste album, Door merg en brain, met daarop veel gevoelige rapliederen. Hij behaalde hits met "De Vierde Kaart" en met "Je moest waarschijnlijk gaan" over de zelfmoord van een van zijn beste vrienden.

In 2002 ontving Brainpower een TMF Award in de categorie Beste Hiphop Act Nationaal. In mei van dat jaar kwam de single "Dansplaat" uit, die het in zowel Nederland als België spoedig tot nummer 1 bracht. Ook verscheen zijn tweede studioalbum, Verschil moet er zijn, waarop hij samenwerkte met onder anderen zangeres Trijntje Oosterhuis ("Voel De Vibe") en saxofoniste Candy Dulfer. Brainpower won in 2002 een MTV Award voor de beste Nederlandse act. Ook bracht hij een duet met de Amerikaanse rapper Nas uit ("One mic").

In 2003 won Brainpower opnieuw de TMF Award voor Beste Hiphop Act Nationaal. Ook won hij een Edison in de categorie beste r&b/hiphop nationaal. Brainpower participeerde eveneens in het eenmalige project ADHD (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Dopeness), samen met TLM (The Last Mohican)[1] en de rappers Dicecream en Man!e. Ze speelden het nummer "Beng je hoofd" met Spike (Di-Rect) op de TMF Awards.

Na een dissrap van collega-rapper Extince besloot Brainpower te reageren met het nummer "Ghostbusters", waarin hij tegen de rap van Extince (getiteld "Doorgaan") in ging. De toer ADHD was geheel uitverkocht.

In 2005 verscheen zijn derde studioalbum, Even Stil, met daarop de hits "Alles" en "Even Stil", waaraan de Zeeuwse Nederlandstalige popgroep BLØF zijn medewerking verleende. De eerste clip voorafgaand aan het album was getiteld Pro. In Curaçao verscheen bovendien de videoclip van de Immoralesremix van "Alles", een reggaetonversie geproduceerd door het Latijns-Amerikaanse talent Mena$a.

In 2006 deed Brainpower mee aan een Coca-Cola-actie en werd hij de eerste Nederlandse rapper met een eigen colablikje en -flesje. Belangrijker is echter dat hij jong talent stimuleerde en in samenwerking met de frisdrankgigant een album afleverde met nieuwe talenten. Hij sloot ook een contract af met Dicecream en bracht diens debuutalbum Je Weet Nix uit, met daarop de hit "Vlinders", die Dicecreams carrière in belangrijke mate op weg hielp. Verder verscheen een Brainpowerboek- en dvd-set, Tekst & Uitleg, waarin hij over zijn teksten schrijft.

In 2007 behaalde Brainpower samen met het Nederlandse dj-team The Partysquad een hit met de single "Non Stop". Hiermee won hij zijn vierde TMF Award. Ook maakte hij, in samenwerking met de Nederlandse band Intwine, de single "The Chosen (Assassin's Creed)".

In april 2008 kwam het dubbelalbum Hart & Hard uit. De eerste single van het album was "Eigen Werk", samen met TLM. Voor het album werkte Brainpower samen met The Partysquad, Sjaak, Dicecream, cabaretier Freek de Jonge, Candy Dulfer en Hind. De hitvideo Boks Ouwe veroorzaakte dat jaar een ware cult: de T-shirts werden veel gedragen en de clip werd binnen één maand meer dan een miljoen keer op internet bekeken. Er volgden twee remixclips van Boks Ouwe. Daarna volgde een clip die de twee titelnummers van de twee albums Hart en Hard combineerde. In november 2008 werd zijn album Verschil Moet Er Zijn na een aantal jaren goud. Na een succesvolle theatertoer werd Brainpower in december 2008 ten slotte beloond met de State Lifetime Achievement Award voor zijn invloed op de hiphopcultuur in Nederland en België. Om dit te vieren verscheen er een TLM-mixtape, De Levende Legende: 10 jaar Brainpower, waarop 55 nummers van de rapper te horen waren.

In januari 2009 volgde een clip bij het nummer "Wees Niet Bang" met Freek de Jonge. Brainpower werd samen met een select aantal anderen uitgenodigd voor een lunch met prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Verder werkte hij aan zijn Engelstalige debuutalbum. Er werd in augustus 2009 een tweede theatertournee aangekondigd, die op 19 september 2009 begon. Samen met TLM zou de rapper 30 theaters in Nederland en België aandoen. De toer werd gekoppeld aan zijn zesde studioalbum, Mijn Manier, een dubbelalbum met muzikale hoogtepunten. Het titelnummer was tevens de naam van de theatertournee en werd de nieuwe single en clip die voorafgaand aan het album verschenen.

Brainpower ontving op 17 oktober 2009, tijdens de première van de Mijn Manier Theatertour, platina voor de verkoop van meer dan 200.000 platen, cd's en dvd's. In de Belgische hoofdstad Brussel ontving hij op 5 november van datzelfde jaar een gouden plaat (voor zijn single "Dansplaat") en platina voor 30.000 verkochte platen, cd's en dvd's in België. Brainpower was de eerste Nederlandstalige solorapper ooit die zowel in België als in Nederland op nummer 1 stond.

Jaren tien

2010

In 2010 werkte Brainpower mee aan de mixtape THC Recordz Mixtape Vol. 2 van de Nederlandse rapgroep THC en aan het dubbelalbum Ik Ben Twan/Succes van het Nederlandse rapduo The Opposites, dat op 5 maart verscheen. Verder werkte hij aan de afronding van nieuwe projecten, waaronder zijn Engelstalige debuutalbum.

Op 16 juli 2010 verscheen de ep Dub & Dwars, een minialbum met heropgenomen reggaeversies van zes van zijn bekendste nummers en één nieuwe track, tevens het titelnummer. Een reis door Jamaica (onder meer bedoeld om aan zijn Engelstalige album te werken) had hem tot dit album geïnspireerd. Tevens trad hij op op een aantal festivals in Nederland en België.

Op 1 november van dat jaar verscheen er een nieuwe videoclip bij het Engelstalige nummer "Mind Ur Bizniz". Het nummer was opgenomen in New York en bevatte een gastbijdrage van de Amerikaanse rapster Jean Grae. Er verschenen bovendien twee remixen, eentje van Oh Jay ("Voel De Vibe" en "Pro") en eentje van TLM. Precies een maand later trad Brainpower op in de Amerikaanse nachtclub The Viper Room, een bekende nachtclub op Sunset Boulevard in Los Angeles.

2011

In februari 2011 verscheen er een digitale single met videoclip (Bleedin' Organz) met daarop een gastoptreden van Shabazz The Disciple. In maart trad Brainpower op in Sint Maarten als voorprogramma van Wyclef Jean. In april trad hij op in New York en verscheen er ook een single (digitaal en op geel 7-inchvinyl in verband met Record Store Day) en videoclip in samenwerking met reggae- en dancehalllegende Yellowman. Tevens was er de minidocumentaire From Amsterdam To Kingston over deze samenwerking te zien. In augustus verscheen er een single en videoclip voor het nummer "Light It Up". In september kwam People uit, waarvan de videoclip in New York was opgenomen. De laatste twee nummers werden later ook gebruikt in de Nederlandse film Body Language, die in oktober verscheen en waar de rapper ook een gastrol in vertolkte. Brainpower trad in het najaar voor de tweede keer op in The Viper Room in Los Angeles.

2012

In 2012 verschenen er drie Nederlandstalige singles van Brainpower: "Een Mooi Bericht" met operazanger Anthony Heidweiller, "Dubbelportret" met rapster Zanillya (dochter van wijlen Boney M.-zanger Bobbi Farrell) en "Hing, Hing, Hing". De laatste was in een meer instrumentale vorm tevens soundtrack voor een korte animatiefilm getiteld Granny Lane. Deze film werd vertoond in bioscopen in Nederland en België en diende tevens als de clip voor "Hing, Hing, Hing". In de zomer van 2012 verscheen de ep The New York Sessions. De ep bestond uit nummers die waren ontstaan uit sessies in New York en was gratis te downloaden.

In september 2012 werd er een onuitgebracht nummer van de tweetalige rapper in de Amerikaanse Warner Brothers-film Thunderstruck (met onder anderen Jim Belushi en Kevin Durant) geplaatst.

In het najaar kwamen er nog twee singles uit: "Boxfresh" met Ladybug Mecca (bekend van het raptrio Digable Planets) en "Greenhouse", een solonummer geproduceerd door Brainpower's vaste live-dj TLM.

2013

Ter gelegenheid van Record Store Day 2013 verscheen op 20 april een single (op paars-wit 12-inchvinyl en digitaal) een videoclip getiteld The Universal Funk met PMD van EPMD.

Brainpower was jurylid in het tweede seizoen van de talentenjacht 'The Next MC' van 101 TV (BNN).

"The Collabs EP" is een plaat met vijf Engelstalige songs die Brainpower in zowel Nederland als Amerika heeft opgenomen met een aantal van de artiesten waar hij naar luisterde toen hij opgroeide. “Ik wil nooit dat oorspronkelijke gevoel van liefde en passie voor de muziek uit het oog verliezen. Die liefde en passie voor muziek waardoor ik me ooit gerealiseerd heb dat ik een artiest, een MC ben."[bron?] Daarnaast is dit in zekere zin ook een eerbetoon aan deze pioniers. “Het was fantastisch nieuwe muziek met deze artiesten te kunnen maken. Daarbij waren de verhalen die ze vertelden over hoe zij hun klassiekers opnamen onbetaalbaar en zeer leerzaam,” aldus Brainpower.[bron?] Van zijn samenwerking met West Coast Rap legende WC verscheen vlak voor de release van de ep een animatievideoclip.

2014

Na bij verschillende festivals te hebben opgetreden, verschijnt 3 oktober de nieuwe single 'Troubled Soul'. Het nummer is geschreven (de rap teksten door Brainpower zelf, de tekst van het refrein en de muziek door Brainpower en Tjeerd Oosterhuis) en geproduceerd door Brainpower en top producer Tjeerd Oosterhuis. De videoclip is een korte film, geschreven en geregisseerd door Ruwan Heggelman. Op 17 december verschijnt er een nieuwe single getiteld 'Rock'.

2015

Beide singles zijn afkomstig van het album 'Determination', dat 19 januari verschijnt. Er is een videoclip gemaakt bij elke song op het album. 27 februari verschijnt er een videoclip bij de nieuwe single 'Don't Let Go' ft. Keith John. Keith John is een soul veteraan uit Detroit en zingt al ruim 30 jaar in de band van Stevie Wonder.

6 februari verschijnt er een Deluxe Edition van het album 'Even Stil' - hiermee is Brainpower de eerste Nederlandse Rap Artiest die in deze serie tussen namen als Bob Marley, Nirvana en Public Enemy staat.

Beide albums bereiken de Top 100 en Brainpower is tot 1 juni op theatertour met Jörgen Raymann met de voorstelling "Twee-eiig".

In juni vertaalt hij Shakespear's 'Othello'. Theatergroep ZEP vroeg hem een moderne rap versie te maken van het klassieke stuk. Het stuk gaat eind september in première en zal een tour van 50 shows zijn.

2018

Op 29 maart 2018 vertolkte Brainpower de rol van Petrus in The Passion (EO). Hiervoor gebruikte hij deels geschreven teksten, maar ook nieuwe, zelfgeschreven teksten.

Film

Brainpower speelde in 2006 een kleine rol in de jeugdfilm Afblijven en bereikte daarmee een Top 40-hit met het nummer "Afblijven".

In 2005 sprak hij de stem in van Quincy in de Nederlandse versie van de Canadese tekenfilm My Dad the Rock Star. Later had hij een grote rol in Stuart Little 3 in 2006. Hij had een van de hoofdrollen (Gwizdo) in de animatiefilm De Drakenjagers in 2008. In 2011 had hij een klein stemrolletje als Pacer in de Disneyfilm Cars 2. Verder speelde hij een taxichauffeur in een korte scène van Body Language en leverde hij muziek voor deze Nederlandse dansfilm. In 2012 was hij de stem van Zuurpruim (Sour Bill) in de Nederlands gesproken versie van Disneyfilm Wreck-It-Ralph.

Songwriter

Als songwriter heeft Brainpower geschreven voor onder meer Candy Dulfer, Edsilia Rombley en drie Kinderen voor Kinderen-albums. In Japan verscheen een van zijn liedjes op een album dat op nummer 1 terechtkwam. Van dit album werden er 350.000 verkocht en behaalde platina in Japan. In het najaar van 2012 ontving hij een gouden en een platina plaat voor Kinderen voor Kinderen 33. Najaar 2013 kreeg hij platina voor Kinderen voor Kinderen 34.

Prijzen

Jaar Prijs Categorie Muziek
1998 Grote Prijs van Nederland RnB/Hiphop, Publieksprijs en Beste MC/rapper
2001 Zilveren Harp
2002 TMF Award Best Rap Nationaal
MTV Awards Best Dutch Act
2003 TMF Award Best Rap Nationaal
Edison Music Awards 2003 Beste Album r&b / hiphop Verschil moet er zijn
2004 TMF Award Best Urban Nationaal
Dutch MOBO Awards Beste Urban TV Programma MTV Raw
2005 Beste Live Act Nationaal
2007 TMF Award TMF Radio Hit Award Non Stop Ft. The Partysquad
2008 Lifetime Achievement Award (State Awards)

Platen

Nederland
 • Gouden album:
  • 2008: Verschil moet er zijn (uit 2002), 30.000 exemplaren
 • Gouden single:
  • 2002: Dansplaat (uit 2002), 40.000 exemplaren
 • Gouden dvd:
  • 2006: Tekst & Uitleg, 7500 exemplaren
 • Platina single:
  • 2015 Dansplaat (uit 2002), 50.000 exemplaren
 • Platina Album:
  • 2009: Ruim 200.000 exemplaren verkocht - Platinum Combined Sales Award
 • Platina Album:
  • 2000: "Klaar" - Doe Maar (featuring artist & songwriter) ruim 240.000 exemplaren verkocht - Triple Platinum Award
 • Gouden Album:
  • 2012: Kinderen Voor Kinderen 33 (uit 2012), 25.000 exemplaren (songwriter)
  • 2013: Kinderen Voor Kinderen 34 (uit 2013), 25.000 exemplaren (songwriter)
  • 2016: Kinderen Voor Kinderen 37 (uit 2013), 20.000 exemplaren (songwriter)
 • Platina Album:
  • 2012: Kinderen Voor Kinderen 33 (uit 2012), 50.000 exemplaren (songwriter)
  • 2013: Kinderen Voor Kinderen 34 (uit 2013), 50.000 exemplaren (songwriter)
België
 • Gouden single:
  • 2007: "Dansplaat" (uit 2002), 15.000 exemplaren
 • Platina Album:
  • 2009: Ruim 30.000 exemplaren verkocht - Platinum Combined Sales Award
Japan
 • Platina Album:
  • 2012: Kis My 1st (uit 2012), 350.000 exemplaren (songwriter)
 • Gouden dvd:
  • 2012: Kis-My-Mint Tour at Tokyo Dome 2012.4.8"' (uit 2012), 100.000 exemplaren (songwriter)

Discografie

Albums

Album(s) met hitnoteringen in
de Nederlandse Album Top 20/50/75/100
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Door merg en brain 2001 24-02-2001 23 17
Verschil moet er zijn 2002 22-06-2002 6 22
Even stil 2005 28-05-2005 12 12
Hart & Hard 19-04-2008 26-04-2008 21 6
Mijn manier - Greatest hits 1999-2009 19-10-2009 24-10-2009 80 1 Verzamelalbum
Dub & Dwars 16-07-2010
Determination 19-01-2015
Even Stil 06-02-2015 70 2
Album(s) met hitnoteringen in
de Vlaamse Ultratop 50/100
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Verschil moet er zijn 2002 31-08-2002 20 11

Singles

Single(s) met hitnoteringen in
de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Zoete inval 1999 17-07-1999 30 3 met Extince, Murth the Man-O-Script, Krewcial, Skate The Great, Yukkie B., Goldy & Scuz
Als niet als 2000 08-04-2000 31 2 met Doe Maar & Def P
Door merg en brain 2000 02-09-2000 tip8 -
De vierde kaart 2001 10-02-2001 31 5 met Lloyd de Meza
Wat een jinx is 2001 23-06-2001 38 2
Je moest waarschijnlijk gaan 2001 17-11-2001 tip13 -
Dansplaat 2002 04-05-2002 1(4wk) 15 Alarmschijf
Voel de vibe 2002 24-08-2002 12 8
One mic (remix) / Made you look 2002 14-12-2002 17 6 met Nas
Schreeuwetuit! 2003 26-04-2003 tip14 -
Alles 02-05-2005 14-05-2005 15 5
Even stil 2005 23-07-2005 12 7
Vlinders 2006 16-12-2006 26 5 met Dicecream / uit de film Afblijven
Non Stop 2006 10-02-2007 14 8 met The Partysquad & Reverse
Boks Ouwe 18-04-2008 26-04-2008 tip12 - met Reverse
Won't come back 2014 06-09-2014 tip3 - met Leonie Meijer
Single(s) met hitnoteringen in
in de Vlaamse Ultratop 50
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Dansplaat 2002 06-07-2002 1(2wk) 17
Voel de vibe 2002 12-10-2002 30 7
Weet je nog die zomer 2013 29-06-2013 tip100*

Albums

 • "Door Merg & Brain" (PIAS/LYRIC, 2001) cd / 3-lp
 • "Door Merg & Brain" - De Lowlands Editie (PIAS/LYRIC, 2001) 2-cd
 • "Verschil Moet Er Zijn" (PIAS/LYRIC, 2002) cd
 • "Verschil Moet Er Zijn" - Re-issue met bonus track (PIAS/LYRIC, 2002) cd
 • "The Box P.U.R.E Session" (Live Album) (PIAS/LYRIC) cd/dvd
 • "Verschil Moet Er Zijn" - King Size Edition + dvd (PIAS, LYRIC)
 • "Even Stil" (EMI/LYRIC, 2005) cd/2-lp
 • "Hart/Hard" (LYRIC, 2008) 2-cd
 • "Hart" (LYRIC, 2008) cd
 • "Hard" (LYRIC, 2008) cd
 • "Mijn Manier: 1999 - 2009" (LYRIC/PIAS, 2009) Greatest Hits Album 2 CD/1DVD
 • "Dub & Dwars" (LYRIC/BLACK STAR,2010) cd
 • "Determination" (LYRIC,2015) cd
 • "Even Stil - Deluxe Edition" (Universal/LYRIC,2015) 2-cd

Ep's en nevenprojecten

 • "The Freestyles Chapter" Tape (LYRIC, 1998)
 • "Lyricist" ep (LYRIC, 1999)
 • "ADHD: aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Dopeness Album" (Virgin, 2004)
 • "DatvinnikCoke: Brainpower presents..." collab Album met Coca Cola (LYRIC, 2006)
 • "The New York Sessions" ep (LYRIC, 2012)
 • "The Collabs EP" (LYRIC, 2013)

Singles en video's

 • "De Achtervolging" Dub-plate & Cassette Single (1998)
 • "Lyricist" (1999)
 • "Zoete Inval" posse cut - Extince ft Brainpower, Murth the Man-O-Script, Yukkie B, Krecial, Skate The Great, Goldy & Scuz (1999)
 • "Als Niet Als" met Doe Maar (2000)
 • "Door Merg & Brain/Ballade Voor De Ongelovige" (2000) 12-inch vinyl
 • "Door Merg & Brain" (2000) cd-maxi
 • "MC Vol Overgave/Vierde Kaart" (2000) 12-inch vinyl
 • "De Vierde Kaart" (2001) cd
 • "De Vierde Kaart" (2001) cd-maxi
 • "Wat Een Jinx Is" (2001) 12-inch vinyl, B-Kant 'Expertise'
 • "Wat Een Jinx Is" (2001) cd
 • "Je Moest Waarschijnlijk Gaan" (2001) cd
 • "Dansplaat" (2002) 12-inch vinyl, B-kant 'Alles Of Niets'
 • "Dansplaat" (2002) cd
 • "Dansplaat" (Herman Van Veen Remix) (2002)
 • "Dansplaat" cd-maxi - remixes by Bastian, NigthnGael & Maniak (2002)
 • "Voel De Vibe" (2002) 12-inch vinyl, B-kant 'Daarisieweer'
 • "Voel De Vibe" met B-kant Dansplaat Live @ Rock Werchter 2002 (2002)
 • "Voel De Vibe" cd-maxi - remixes door Oh Jay, Maniak & meer (2002)
 • "One Mic (Remix)" met Nas (2002) cd
 • "One Mic (Remix) / Made You Look" - Nas ft Brainpower (2002) 12-inch vinyl
 • "One Mic (Remix)" dvd Single met interview
 • "Schreeuwetuit! (2003) cd
 • "Beng Je Hoofd/Shouf Shouf Habibi" 12-Inch Clear Vinyl
 • "Beng Je Hoofd (ADHD, 2004) cd
 • "Shouf Shouf Habibi (ADHD, 2004) cd
 • "Pro" (2005) 12-inch vinyl
 • "Alles" (2005) cd
 • "Alles" - Immorales Remix (2005)
 • "Even Stil" (2005)
 • "Even Stil" (Piano Remix met Giorgio Tunfort) (exclusieve single-uitgave 2005)
 • "Cartagena (Helden)" met Ali B ft La Heroika (video - 2005)
 • "Terug" ("Video Exclusive")
 • "Vlinders" (2006) cd
 • "Non Stop" (2007) cd
 • "The Chosen" duet with Intwine (2007) cd
 • "Cut Me Loose" with Intwine (2008) cd
 • "Eigen Werk" (2008) Video (Album Track)
 • "Boks Ouwe" (2008) digitale single
 • "Wees Niet Bang" (2009) digitale single
 • "Mijn Manier" (2009) digitale single
 • "Vierde Kaart Dub" (2010) Limited Promo CD & digitale single
 • "Mind Ur Bizniz" ft. Jean Grae (2010) digitale single
 • "Bleedin' Organz" ft. Shabazz The Disciple (2011) digitale single
 • "Mic Bizniz" ft. Yellowman (2011) digitale single & 7-inch Yellow Vinyl
 • "Emcee Fluid" ft. Block McCloud, Mr Metaphore aka Marc Bars & Thirstin Howl III (2012) Digital Download
 • "Two MC's" ft. Kice Of Course (2011) Digital Download
 • "Light It Up" (2011) digitale single
 • "People" (2011) Limited Promo CD & digitale single
 • "Een Mooi Bericht" ft Anthony Heidweiller (2012) digitale single
 • "Sometimes" (2012) digitale single
 • "Dubbelportret" met Zanillya Farrell (2012) digitale single
 • "Hing, Hing, Hing" (2012) digitale single & Limited CD Wallet
 • "Hing, Hing, Hing - Dushi Korsou Remix" (2012) Digital & B-side Limited CD Wallet
 • "Hing, Hing, Hing - Dushi Korsou Remix Rockorsou Speshel" ft Big D. (2012) digitale single
 • "Boxfresh" ft Ladybug MEcca of Digable Planets (2012) digitale single
 • "Zet "m Dan Op Repeat (Hing Remix pt 1)" ft Excellent (2012) digitale single
 • "Zet "m Dan Op Repeat (Hing Remix pt. 2) ft Tante Es (2012) digitale single
 • "Greenhouse" (2012) digitale single
 • "The Universal Funk" ft PMD (of EPMD) (2013) Digital & Limited Edition Purple/White 12-inch Vinyl (Record Store Day Exclusive)
 • "West To The Dam" ft WC (2013) Promotional animated video for & available as part of The Collabs ep
 • "Troubled Soul" (2014) Digital & Promo cd-single
 • "Troubled Soul (Moombahteam Remix)" (2014) digitale single
 • "Rock" (2014) digitale single
 • "From The Art" (2015) Video (Album Track)
 • "Determination" (2015) Video (Album Track)
 • "Pot Thoughts" (2015) Video (Album Track)
 • "Play Happy" (2015) Video (Album Track)
 • "Don't Let Go" ft Keith John (2015) digitale single
 • "Nothing" (2015) digitale single & Promo cd-single
 • "All The Same" ft Orange Grove (2016) digitale single & Promo cd-single

Zie ook

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Brainpower op Wikimedia Commons.

rel=nofollow