Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Baldadigheid

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Baldadigheid oftewel baldadig zijn is een term die wordt gebruikt voor o.a. vernieling, verveling, openbare dronkenschap, valse meldingen bij 112 doen en geluidsoverlast. Het baldadig zijn kan bestraft worden, middels "artikel 424 van het Wetboek van Strafrecht".

Vaak worden hangjongeren onterecht beticht van baldadigheid Dit gebeurt eerder bij kinderen en volwassenen die op een bepaalde manier psychische- of sociale problemen hebben. De thuissituatie is vaak ook een factor voor baldadig gedrag, als ook de opvoeding

Zie ook