Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Eenheid (algemeen)

Uit Wikisage
Versie door SjorsXY (overleg | bijdragen) op 22 dec 2010 om 19:25
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoofdartikel.png Zie ook : eenheid (doorverwijzing), voor andere betekenissen van "eenheid".

Bij mensen spreekt men van (een) eenheid als er op enigerwijze een onderling verband is, en daardoor op een bepaalde manier een geheel gevormd is. Het onderlinge verband is er betreffend het gedachtengoed, activiteiten of ervaringen enz., maar ook betreffend de samenhang (verbondenheid).

"Het één zijn"

Het één zijn zegt niet dat de betrokkenen het met mekaar eens hoeven te zijn, maar wel dat door een gezamenlijk iets, er verbondenheid is.
Een aantal voorbeelden :

Vanwege dat die manier van denken geen samenhang teweegbrengt blijven de meeste mensen dan ook onzekerheid behouden binnen hun denken).

Zie ook

Referenties