Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Vereniging van Gereformeerde Tilburgse en Bredase Studenten

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Vereniging van Gereformeerde Tilburgse en Bredase Studenten, ook wel Vegetist genoemd, is een christelijke studentenvereniging. De vereniging is opgericht op 9 november 1984 en het ledenaantal schommelt rond de 25 leden. Leden studeren aan een universiteit (Universiteit Tilburg) of aan Hogescholen in Breda (Avans, NHTV) of in Tilburg (Fontys)

Doel en grondslag

Het doel van de vereniging is het stimuleren van de leden in hun ontwikkeling als christenstudent in kerk en maatschappij. Dit wordt bereikt door het houden van vergaderingen en het organiseren van sozen en feesten. Ook wordt elk jaar een Dies georganiseerd die de oprichting van de vereniging op 9 november 1984 viert. Verder wordt het doel nagestreefd door actief te zijn binnen Christelijke Studenten Tilburg, een samenwerking met de andere christelijke studentenverenigingen in Tilburg. Hiermee worden activiteiten als lezingen en Bijbelstudies georganiseerd. Ook kon door de samenwerking een betere positie gevonden worden voor een samenwerking met Universiteit Tilburg.

De vereniging vindt haar oorsprong in de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt), maar iedereen die de lid is van een kerk die de drie Formulieren van Enigheid als belijdenisgeschrift hanteert kan lid worden.

Externe contacten

Vegetist is lid van het landelijke orgaan VGS Nederland.[1] Er worden dan ook geregeld feesten en activiteiten bezocht van zusterverenigingen bezocht.

Ook is Vegetist lid van de Nederlandse afdeling van de International Fellowship of Evangelical Students. De kennis over bijbelstudies van IFES wordt gebruikt om de kwaliteit en aantrekkelijkheid groter te maken voor de leden.

De website van Vegetist

Referenties

  1. º [1], De pagina van Vegetist op de VGS Nederland website.