Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Sammy Mahdi

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Sammy Mahdi (Elsene, 21 september 1988) is een Belgisch politicus, voorzitter van JONGCD&V en columnist bij De Morgen.

Biografie

Mahdi is in 1988 geboren in Elsene en groeide heel zijn jeugd op in Brussel. Eind jaren '70 kwam zijn vader in België terecht als politieke vluchteling uit Irak. Mahdi heeft een Vlaamse moeder wiens ouders afkomstig zijn uit Moerbeke-Waas. Hij is de tweede van drie kinderen.

Hij studeerde Politieke Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en behaalde vervolgens een Master Internationaal en Europees Recht. Zijn actieve politieke carrière startte pas na de verkiezingen van 2014, nadat hij aan de slag ging als parlementair medewerker van [[Joris Poschet] in het Vlaams parlement.

Sinds maart 2017 is Mahdi de voorzitter van JONGCD&V, de jongerenpartij van CD&V. Zijn mandaat loopt tot in 2019 en is maximaal eenmaal verlengbaar.

Columnist

Sinds 2016 is Mahdi ook vaste columnist bij De Morgen. Zijn wisselcolumn met Derk-Jan Eppink verschijnt elke donderdag. In zijn columns heeft Mahdi het vaak over de uitdagingen van de superdiverse samenleving.

Politieke loopbaan

Lokaal

  • Bestuurslid CD&V Vilvoorde (2017-heden)
  • Voorzitter CD&V Sint-Jans-Molenbeek (2015-2017)

Nationaal

  • voorzitter JONGCD&V (maart 2017 - heden)
  • nationaal bureaulid JONGCD&V (2015 - 2017)

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow