Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Pedologisch instituut

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie ook : pedologie (doorverwijzing), voor meerdere betekenissen van "pedologisch".

Een pedologisch instituut oftewel PI oftewel een pedologisch centrum of de wetenschappelijke studie pedologie biedt hulp aan kinderen met ingewikkelde leer-, gedrags- of emotionele problemen. Kinderen van de basisschool-leeftijd worden behandeld door een instelling die gekoppeld is aan een universiteit. In Nederland zijn er zeven pedologische instituten. In principe volgen kinderen een dagbehandeling en gaan ze naar de aan het instituut verbonden school. Het daar aangeboden speciaal onderwijs wordt cluster 4-onderwijs of SMOK-onderwijs genoemd. Overnachten in de instelling behoort wel tot de mogelijkheden.

Er werken verschillende professionals, zoals pedagogen, psychologen, orthopedagogen, maatschappelijk werkenden en psychiaters, onderwijzers en orthopedagogisch medewerkers.

Voor behandeling door een pedologisch instituut is een indicatie nodig van Bureau Jeugdzorg of de huisarts.

Externe links