Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Overleg gebruiker:Zwmacoaan

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom
Hallo Zwmacoaan, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikisage.
Wikisage is een vrije encyclopedie, waaraan iedereen mag meewerken.
We zien met belangstelling uit naar jouw/uw bijdragen.
Er is een wachttijd van 48 uur voordat je kunt bewerken.
Let op: om bewerkingen te kunnen verrichten, is het nodig om eerst een e-mailadres te bevestigen (zie 'mijn voorkeuren').
Meer informatie

Informatie over het gebruik van Wikisage is onder meer te vinden via de portalen Portaal:Hulp, Portaal:Gebruikers en Portaal:Wikisage.

Heb je nog vragen, dan kun je altijd terecht bij het Hulp:Hulploket Iedere gebruiker heeft een persoonlijke overlegpagina, zoals deze. Als iemand hier iets schrijft, word je daarop attent gemaakt met een 'oranje balk'. Ook elk artikel heeft een overlegpagina.

Onderteken je bijdragen op overlegpagina's en op discussiepagina's zoals het hulploket door het plaatsen van vier tildes (~~~~). Dan wordt automatisch toegevoegd wie het heeft geschreven en wanneer. Je kunt ook de tweede knop van rechts boven het bewerkingsscherm gebruiken.


Welkom Zwmacoaan. Groet, Lidewij (overleg) 13 okt 2018 23:33 (CEST)

Center Parks

Bedankt voor het artikel over Center Parks. Het bevat heel veel gegevens. Ik wou nog proberen een paar tips te geven. Sommigen lezen niet graag grote stukken tekst. Het gebruik van ondertiteltjes kan daar goed voor zijn. (Men moet alleen passende titeltjes vinden.) Ook een passende foto (of waar plaats is, meerdere) zorgt er voor dat men niet gewoon een blok tekst ziet. Groeten, Mendelo 16 nov 2018 08:34 (CET)

GNU-licentie voor vrije documentatie

Zwmacoaan, voor overname van artikelen (enz.) uit andere bronnen die eveneens de GNU-licentie voor vrije documentatie hanteren, zoals Wikipedia, geldt de volgende regel: Neem daartoe in de bewerkingssamenvatting een *permanente link* op naar de versie die wordt overgenomen.

Deze hyperlink of URL is voldoende naamsvermelding om aan de licentie te voldoen.

Een permanente link is een link naar een bepaalde versie van een pagina. Dat is wat anders dan een gewone link, die steeds naar de nieuwste, huidige versie schakelt, waarvan de inhoud regelmatig kan veranderen. Waar de permanente link naar verwijst blijft voor altijd hetzelfde. De permalink verwijst naar de schrijvers van de tekst tot op moment van overnamen.

Om verwarring te vermijden, kan u ofwel

  1. de tekst ongewijzigd overnemen en pas met de volgende opslag aanpassen. (dat kan nuttig zijn om zich te herinneren waarop men zich baseerde)
  2. of er aan toevoegen dat u dit reeds heeft gewijzigd, zoals met het zinnetje bewerking van.

Een permanente link maakt men door links onderaan in de zijbalk, onder 'hulpmiddelen' onder meer 'permanente link' te klikken. Daarop verschijnt in de adresbalk de permanente link naar de paginaversie die u op dat moment bekijkt. (Kopieer en plak deze link in de bewerkingssamenvatting, "Bron: <permalink>)

Een handigheidje hierbij is dat u ook met uw rechtermuisknop kan klikken op de 'permanente link' en dan in het menu kan kiezen voor kopiëren. Dat scheelt u dan een pagina minder te laden.

Met vriendelijke groet, Mendelo 17 nov 2018 09:17 (CET)

Bron

Beste Zwmacoaan, ik begrijp dat u probeert een Wikipedia-artikel te bewerken voor u het hier plaatst. Toch is Wikipedia nog vaak duidelijk herkenbaar als uw bron. In dat geval is het plaatsen van een permalink zoals boven beschreven nog steeds gewenst, anders haalt u kritiek van de Wikipedianen op ons hoofd. U kan iets zetten als "gebaseerd op" (en dan de permanente link).

Ook is het niet zo een goed idee om alle interne links [[ ]], alle opmaak (vet en cursief), en alle categorieën te verwijderen. Met vriendelijke groet, Mendelo 19 nov 2018 14:53 (CET)

Milka

Het nieuwe artikel Milka lijkt me zo verschillend van het artikel op Wikipedia, dat deze keer een vermelding van de permalink in de bewerkingssamenvatting inderdaad niet nodig is. Het blijft nuttig om wat opmaak en een categorie te gebruiken. Mendelo 24 nov 2018 13:44 (CET)

GNU-licentie voor vrije documentatie 2

Beste Zwmacoaan, er is niets mis met teksten/lemma's over te nemen van een andere site die ook een GFDL licentie gebruikt. Echter er zijn wel strakke regels, hierboven uitgelegd door Mendelo. Om een dorp op te gaan richten lijkt me wel wat vroeg, ik zie nog weinig eigen inbreng. Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 30 nov 2018 20:42 (CET)

Licentie's voor foto's

Beste Zwmacoaan, we hebben hier iets ruimere mogelijkheden voor foto's dan Wikipedia, maar het moet wel duidelijk zijn onder welke licentie de foto is vrijgegeven. Bij de foto van de pizza is dat niet duidelijk. Kan je aangeven waar je de foto hebt gevonden? Anders ga ik hem verwijderen, we willen geen licentie problemen krijgen. Groet, Lidewij (overleg) 2 feb 2019 10:46 (CET)

Licentie afbeelding Pizza

Beste Lidewij. Volgens mij is dit de afbeelding die ik heb geupload https://www.pexels.com/photo/pepperoni-pizza-803290/. Of het ook daadwerkelijk deze website is weet ik niet meer, maar het is volgens mij wel deze afbeelding. Ik was opzoek naar rechtenvrije afbeeldingen via Internet. Groet --Zwmacoaan (overleg) 2 feb 2019 13:07 (CET)

Dank je Zwmacoaan, ik had de foto wel op het internet gevonden maar er stond geen licentie bij. Men weet tegenwoordig snel een rekening te sturen voor gebruik van een foto, en dat is niet de bedoeling. Wil je de volgende keer een link toevoegen, waar je de foto vond? Groet, Lidewij (overleg) 2 feb 2019 13:15 (CET)

@ Zwmacoaan, wanneer de foto te groot is, kan er geen thumbnail plaatje gemaakt worden. Bij de foto kan je kiezen voor een kleiner formaat, probeer bv de gemiddelde 1280 bij 960. Groet, Lidewij (overleg) 2 feb 2019 14:19 (CET)

Gameontwikkelaar

Zwmacoaan, een gameontwikkelaar kan een persoon zijn die games ontwikkelt, dus een persoon met een beroep. Categorie:Beroep een Categorie:ICT-beroep. Maar het kan ook en bedrijf zijn. Wikipedia:Nitrome Limited. Nu is er geen verschil in de nieuwe categorie.

Heb je een idee hoe dat wel zou kunnen? Lidewij (overleg) 3 mrt 2019 12:52 (CET)

Beste Lidewij, Ik heb onlangs een nieuwe categorie aangemaakt omdat ik een categorie wilden voor bedrijven die games ontwikkelen. Die bedrijven kunnen werknemers hebben of geen, het kan allebei natuurlijk. Maar de artikelen die onder Categorie:Gameontwikkelaar lijken mij niet zo geschikt voor Categorie:Beroep/ICT. Want artikelen over bedrijven zet je toch niet onder Categorie:Beroep/ICT?. Ik wist niet dat er al een Categorie was voor die artikelen???. Het gaat in deze situatie om een bedrijf en niet om een persoon. Lemma’s over bedrijven vallen toch niet onder beroepen?. --Zwmacoaan (overleg) 3 mrt 2019 13:55 (CET)

Zwmacoaan, ik begreep uit de tekst dat dit Łukasz Jakowski een persoon was. Lidewij (overleg) 3 mrt 2019 18:39 (CET)

Beste Lidewij, Je kan zowel zeggen dat Łukasz Jakowski een persoon met een beroep is als een klein bedrijf met een persoon dat voor zichzelf werkt. --Zwmacoaan (overleg) 3 mrt 2019 19:44 (CET)