Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Joris Lutz

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Joris Pieter Julius Jose Lutz (Rotterdam, 17 april 1965) is een Nederlands acteur, presentator, tekstschrijver en kinderboekenschrijver. Lutz had een relatie met presentatrice Jet Sol, met wie hij in 2002 een zoon kreeg. Lutz is de zoon van actrice Simone Rooskens en acteur Luc Lutz.

Lutz kreeg bekendheid als acteur in de televisieserie Ha, die Pa!, waarin hij samen met zijn vader speelde. Als presentator werkte hij onder meer in de programma's Bestemming Nederland en Feyenoord TV. Hij is supporter van voetbalclub Feyenoord.

In 2005 deed Lutz mee aan de eerste editie van Dancing with the Stars. Ook was hij in 2002 in Het Sinterklaasjournaal te zien, als Zwarte Piet.

Sinds 2006 schrijft Lutz, samen met Bram Klein en Bart Wijtman, kinderboeken over de avonturen van de hond Fred. In deze boeken (plus cd's) beleeft Fred avonturen in verschillende Nederlandse steden. De verhalen worden ook als voorlees-en-zangvoorstellingen op onder andere basisscholen opgevoerd.

Ook was hij in 2006 de voice-over voor het online televisieprogramma Webmee.tv, dat door webhoster Argeweb werd aangeboden aan het internetpubliek. In de laatste aflevering van dit programma in 2006 kwam hij ook voor de camera.

Sinds april 2008 is Joris de basgitarist van Gruppo Sportivo.

Sinds oktober 2015 speelt Joris de gastrol als Alexander Distelveld in de Nederlandse soapserie GTST

Programma's

Acteur

Gast / Deelnemer

Presentator

Externe links