Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jon Birdsong

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Jon Birdsong is een Amerikaanse muzikant die trompet, cornetto en bugel speelt. Hij studeerde jazz en klassieke muziek aan de University of North Texas. Daarna verhuisde hij naar New York City en San Francisco. Hij ging onder meer op tournee met Calexico, Beth Orton en Beck (Midnight Vultures tour 1999/2000).[1] In 2003 verhuisde hij van New York naar Antwerpen, waar hij onder meer samenwerkte met Think Of One, Lady Angelina, Dijf Sanders, dEUS, Koen De Cauter en Fapy Lafertin.[2][3]

Birdsong speelt bugel bij Black Flower, een Belgische band die een mix brengt van jazz en soul, geïnspireerd op de Ethiopische jazz van o.a. Mulatu Astatke of Mahmoud Ahmed. Hun debuutalbum Abyssinia Afterlife uit 2014 eindigde op de 87e plaats in de World Music Charts Europe 2014.[4][5][6] De band bracht ondertussen vier albums uit en speelde onder meer op het Dour Festival.

Met drie andere muzikanten speelt hij in Spiral Consort dat muziek maakt op schelpen.[7][8]

Birdsong was in New York City tijdens de aanslagen op 11 september 2001. Collega-muzikant Bjorn Eriksson was net op bezoek bij Birdsong, en bij wijze van verwerking van dit trauma richtten Eriksson en Birdsong de band Blue Sphinx op, een experimentele kruising van bluegrass, oosterse invloeden en de muziek van Sun Ra. Ze speelden enkele concerten in New York, samen met onder andere gitarist Smokey Hormel. In Les Blauw speelt Birdsong met Eriksson en twee andere leden van Maxon Blewitt gipsy-jazz in de traditie van Django Reinhardt.

In 2018 was Birdsong muzikant bij de voorstelling 'bloemen van een autist' van Tutti Fratelli, in 2019 was hij muzikant in de voorstelling Lulletje van Johan Petit.

Datzelfde jaar bracht hij het album Nocturnes uit met de Australische pianist Anthony Romaniuk.[9]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow