Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Maxon Blewitt

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Maxon Blewitt was een Belgische band die in 2002 werd opgericht door Bjorn Eriksson (ex zita Swoon). De band speelde melancholische akoestische popmuziek met countryinvloeden.[1]

In 2004 het verscheen het debuutalbum Maxon Blewitt.[2] Na het tweede album werd het lange tijd stil rond de band omdat Eriksson druk bezig was als gastmuzikant bij onder meer Admiral Freebee, Tom Pintens en het Amerikaanse Calexico. Tevens maakte hij in deze periode muziek voor de film The Broken Circle Breakdown.[3] In 2011 verscheen het laatste album June '81

De band speelde onder meer op De Nachten, Leffingeleuren en het Boomtown Festival.

Discografie

  • Maxon Blewitt (2004)
  • When The Moon Winks (2005)
  • June '81 (2011)

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:

Zoek op Wikidata
rel=nofollow