Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jean Vallée

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Jean Vallée, geboren als Paul Georges M. J. Goeders, (Verviers, 2 oktober 1941Clermont-sur-Berwinne, 12 maart 2014) was een Belgische zanger.[1]

Levensloop

In 1967 vertegenwoordigde hij België op het Festival van Rio. Jacques Brel was jurylid. In 1970 vertegenwoordigde hij zijn vaderland op het Eurovisiesongfestival. Met Viens l'oublier verdiende hij de achtste plaats. In 1978 deed hij wederom namens België mee met L'amour ça fait chanter la vie. Na winnaar Israël werd hij tweede. Het was tot de overwinning van Sandra Kim in 1986 het hoogste Belgische Eurovisiesongfestivalresultaat.

In 1999 werd hij door koning Albert II van België tot Ridder in de Kroonorde geslagen.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties