Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Gentse Strop

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Gentse Strop is een Belgisch bier. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Roman te Oudenaarde.

Achtergrond

De naam “Gentse Strop” verwijst naar de bijnaam van de Gentenaars: stroppendragers. Deze bijnaam komt van de vernedering van de Gentenaars door keizer Karel V die hen met een strop door de stad liet gaan omdat ze in opstand kwamen tegen een door hem opgelegde belasting. Het bier is het laatste meesterwerk van brouwmeester Jef Snauwaert, die er na 40 jaar dienst bij Brouwerij Roman en 2 jaar voorbereiding zijn carrière mee afsluit.

Het bier

Gentse Strop is een blond bier van hoge gisting met hergisting op de fles met een alcoholpercentage van 6,9%. Het werd gelanceerd op 16 juli 2011 bij de start van de 168ste editie van de Gentse Feesten.[1]

Zie ook

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties

Sjabloon:Navigatie Brouwerij Roman