Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Bewegingswetenschappen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bewegingswetenschappen en revalidatiewetenschappen is een universitaire studie en bestudeert het gezond en pathologisch bewegen van de mens.
Bewegingswetenschappen is als een op zichzelf staande studie te volgen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland, aan de Katholieke Universiteit Leuven (K.U.Leuven) en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in België en de Vrije Universiteit van Berlijn in Duitsland.
Op enkele andere universiteiten is de studie een bachelor differentiatie van Gezondheidswetenschappen. De opleiding bestaat uit een drie jaar durende Bachelor-fase gevolgd door een één of twee jaar durende Master-fase. Wanneer een student de gehele studie heeft doorlopen krijgt deze de titel Master of Science (MSc). Bewegingswetenschappen heeft een sterk research karakter en kenmerkt zich door de volgende stromingen:

Vakken die bij de studie bewegingswetenschappen aan de orde komen zijn o.a.: