Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Woluwse componisten: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De '''Woluwse componisten''' is een groep Vlaamse componisten van [[klassieke muziek]] die aan het einde van de [[20e eeuw|20e eeuw]] ontstond rond onder meer [[Wolfgang Courteaux]].
De '''Woluwse componisten''' is een groep Vlaamse componisten van [[klassieke muziek]] die aan het einde van de [[20e eeuw|20e eeuw]] ontstond rond onder meer [[Wolfgang Courteaux]].  
 
==Oorsprong==
==Oorsprong==
De componistengroep Woluwse componisten werd gesticht in 1989 om een forum te bieden voor het creëren van [[eigentijdse klassieke muziek]] in [[Vlaanderen]]. De hiertoe gebruikte formule was het organiseren van concerten waar uitsluitend nieuwe creaties van Belgische componisten uitgevoerd worden. Uit gans [[Vlaanderen]] en [[Brussel (stad)|Brussel]] hebben in de loop der jaren componisten en uitvoerders hun medewerking verleend aan dit concept. De componistengroep Woluwse componisten ontleende zijn naam aan het concertsalon van het [[GC Kontakt|Gemeenschapscentrum Kontakt]] in [[Sint-Pieters-Woluwe]] ([[Brussels Hoofdstedelijk Gewest]]) waar de groep zijn belangrijkste activiteiten ontplooide. De initiatiefnemer van de groep der Woluwse componisten was [[Carl Verbraeken]], die van 1978 tot 1989 docent praktische [[harmonieleer]] was aan het [[Koninklijk Conservatorium (Brussel)|Koninklijk Conservatorium]] te Brussel. Andere markante leden waren  [[Nathalie Alessi]], [[Luc Bataillie]], [[Michel Berckmans]], [[Wolfgang Courteaux]], [[Johan Evenepoel]], [[Ann Eysermans]], [[Salomon Fuhrer]], [[Mark Knuts]], [[Chantal Levie]], [[Johan Sluys]] en [[Peter Thys]].
De componistengroep Woluwse componisten werd gesticht in 1989 om een forum te bieden voor het creëren van [[eigentijdse klassieke muziek]] in [[Vlaanderen]]. De hiertoe gebruikte formule was het organiseren van concerten waar uitsluitend nieuwe creaties van Belgische componisten uitgevoerd worden. Uit gans [[Vlaanderen]] en [[Brussel (stad)|Brussel]] hebben in de loop der jaren componisten en uitvoerders hun medewerking verleend aan dit concept. De componistengroep Woluwse componisten ontleende zijn naam aan het concertsalon van het [[GC Kontakt|Gemeenschapscentrum Kontakt]] in [[Sint-Pieters-Woluwe]] ([[Brussels Hoofdstedelijk Gewest]]) waar de groep zijn belangrijkste activiteiten ontplooide. De initiatiefnemer van de groep der Woluwse componisten was [[Carl Verbraeken]], die van 1978 tot 1989 docent praktische [[harmonieleer]] was aan het [[Koninklijk Conservatorium (Brussel)|Koninklijk Conservatorium]] te Brussel. Andere markante leden waren  [[Nathalie Alessi]], [[Luc Bataillie]], [[Michel Berckmans]], [[Wolfgang Courteaux]], [[Johan Evenepoel]], [[Ann Eysermans]], [[Salomon Fuhrer]], [[Mark Knuts]], [[Chantal Levie]], [[Johan Sluys]] en [[Peter Thys]]. Het eerste concert met creaties vond plaats in [[1989]] te [[Sint-Pieters-Woluwe]], vervolgens elk jaar en het laatste concert, reeds na de verkoop om budgettaire redenen van het concertsalon door de [[Vlaamse Gemeenschapscommissie]], in [[2016]] sloot de reeks af te [[Gent]].


==Stylistische notering==
==Stylistische notering==
Kenmerkend voor de Woluwse componisten is een brede waaier aan structurele muziekstijlen, steeds ten dienste van de rechtstreekse emoties in de muziek, vaak met een voorkeur voor historische inspiratiebronnen.
Kenmerkend voor de Woluwse componisten is een brede waaier aan structurele muziekstijlen, steeds ten dienste van de rechtstreekse emoties in de muziek, vaak met een voorkeur voor historische inspiratiebronnen. Hieronder bevindt zich een overzicht van de gespeelde nieuwe werken en creaties. De programma's van de concerten uit 1989, 1990, 1991, 1995, 1996 en 1997 zijn nog niet toegevoegd.


==Programma 1992==
==Programma 1992==
Regel 118: Regel 117:
- Tussendoor: Kludde
- Tussendoor: Kludde
- Eindstuk: Ossaart verschalkt
- Eindstuk: Ossaart verschalkt
== De programma's van de concerten uit 1989, 1990, 1991, 1995, 1996 en 1997 worden nog gereconstrueerd ==


==Programma 1998==
==Programma 1998==

Versie van 21 mrt 2020 12:36

De Woluwse componisten is een groep Vlaamse componisten van klassieke muziek die aan het einde van de 20e eeuw ontstond rond onder meer Wolfgang Courteaux.

Oorsprong

De componistengroep Woluwse componisten werd gesticht in 1989 om een forum te bieden voor het creëren van eigentijdse klassieke muziek in Vlaanderen. De hiertoe gebruikte formule was het organiseren van concerten waar uitsluitend nieuwe creaties van Belgische componisten uitgevoerd worden. Uit gans Vlaanderen en Brussel hebben in de loop der jaren componisten en uitvoerders hun medewerking verleend aan dit concept. De componistengroep Woluwse componisten ontleende zijn naam aan het concertsalon van het Gemeenschapscentrum Kontakt in Sint-Pieters-Woluwe (Brussels Hoofdstedelijk Gewest) waar de groep zijn belangrijkste activiteiten ontplooide. De initiatiefnemer van de groep der Woluwse componisten was Carl Verbraeken, die van 1978 tot 1989 docent praktische harmonieleer was aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Andere markante leden waren Nathalie Alessi, Luc Bataillie, Michel Berckmans, Wolfgang Courteaux, Johan Evenepoel, Ann Eysermans, Salomon Fuhrer, Mark Knuts, Chantal Levie, Johan Sluys en Peter Thys. Het eerste concert met creaties vond plaats in 1989 te Sint-Pieters-Woluwe, vervolgens elk jaar en het laatste concert, reeds na de verkoop om budgettaire redenen van het concertsalon door de Vlaamse Gemeenschapscommissie, in 2016 sloot de reeks af te Gent.

Stylistische notering

Kenmerkend voor de Woluwse componisten is een brede waaier aan structurele muziekstijlen, steeds ten dienste van de rechtstreekse emoties in de muziek, vaak met een voorkeur voor historische inspiratiebronnen. Hieronder bevindt zich een overzicht van de gespeelde nieuwe werken en creaties. De programma's van de concerten uit 1989, 1990, 1991, 1995, 1996 en 1997 zijn nog niet toegevoegd.

Programma 1992

(concert van donderdag 10 december 1992 - 20u)

- Avond - Mijn ogen zijn omfloerste tamboerijnen - De kievit - Strijd van de struik en de seringen - Herfstlandschap - Melopee

- inleiding: de hoofdspoorwegdwarsliggeropslagruimte (Haren) - Jachtstoet (Etterbeek) - Kluizenaarsklacht (Oudergem) - Hellebaardkamp (Sint-Gillis) - Verschijning (Sint-Lambrechts-Woluwe) - Haardglans (Jette) - nachtridders (Sint-Joost-ten-Node) - Treurzang (Evere) - Lichtpaal (Sint-Agatha-Berchem) - Vergeefse tranen (Koekelberg) - Ganzendans (Ganshoren) - Eindstuk: de koningsgang (Laken)


Programma 1993

(Lustrumconcert van donderdag 9 december 1993 , 20 uur)

  • 1.”Fanfare” Peter SAVENBERG

- Luc VERTOMMEN, eerste trompet - Rony VAN HILEGHEM, tweede trompet - Carl VERBRAEKEN, piano

  • 2. “Zo Gotisch” Luc BATAILLIE

- Luc BATAILLIE, viool - Carl VERBRAEKEN, piano

  • 3.. “Kind” Luc BATAILLIE

- Paula VAN STEENKSITE, sopraan - Catherine LEGAEY, alt - Luc BATAILLIE, bariton - Carl VERBRAEKEN, piano

  • 4. Trio Patrick VAN KEIRSBILCK

- Catherine LEGAEY, dwarsfluit - Patricia VAN REUSEL, altviool - Stefaan DESMET, piano

  • 5.”Storia d’ Amore” Rony VAN HILEGHEM

- Luc BATAILLIE, viool - Patricia VAN REUSEL, altviool - Carl VERBRAEKEN, piano

  • 6.”Terwijl ik aan je dacht” Marc GERAIN

- Wolfgang COURTEAUX, piano

  • 7. “Nachtlied” Carl VERBRAEKEN

- Sacha ROBOTTI, cello - Carl VERBRAEKEN, piano

  • Pauze
  • 8. Zesde ruyterlied Carl VERBRAEKEN

- Catherine LEGAEY, Dwarsfluit - Carl VERBRAEKEN, piano

  • 9. Prelude Luc BATAILLIE

- Carl VERBRAEKEN, piano

  • 10. “Tango voor Elvire”, piano Luc BATAILLIE

- Luc BATAILLIE, viool - Carl VERBRAEKEN, piano

  • 11. “Presto giocoso” en “Rondomisol” Op.2 Salomon FUHRER

- Carl VERBRAEKEN, piano

  • 12. “Gaben mir Rat” tekst::(Duits): Heinrich HEINE Salomon FUHRER

- Paula VAN STEENKSITE, sopraan - Carl VERBRAEKEN, piano

  • 13. “O, zo gij nog een moeder hebt” (liedparaphrase) Marc GERAIN

- Luc BATAILLIE, viool - Carl VERBRAEKEN, piano

  • 14. “Uit de oertijd”, voor piano Carl VERBRAEKEN

1. De edaphosaurus 2. Het Pteranodon 3. De Tyrannosaurus -Carl VERBRAEKEN, piano

Programma 1994

(concert van Donderdag 8 december 1994 te 20u00)

  • 1. Intermezzo Victor LEGLEY
  • 2. Vocalise Marc GERAIN

klarinet: Jurgen WAYENBERG; piano: Carl VERBRAEKEN

  • 3. Plato en Aristoteles (creatie) Luc BATAILLIE

viool: Luc BATAILLIE; gitaar: Hilde DE CLERCK; piano: Carl VERBRAEKEN

  • 4. De Waterelf Carl VERBRAEKEN

klarinet: Jurgen WAYENBERG; piano: Carl VERBRAEKEN

  • 5. Ex libris - ex vita Luc BATAILLIE

viool: Luc BATAILLIE; fagot: Chantal DERONGE; piano: Carl VERBRAEKEN

  • 6.”Ik wacht vanavont tot je belt” (waiting for your nightcall) Gino VICARI

jazz-combo o.l.v. Gino VICARI, saxofoon

  • 7. Incantatie Wolfgang COURTEAUX

viool: Luc BATAILLIE piano: Wolfgang COURTEAUX

  • 8. Zevende ruyterlied (creatie) Carl VERBRAEKEN

viool: Luc BATAILLIE piano: Carl VERBRAEKEN

  • 9. Zevende vocalise Salomon FUHRER

klarinet: Jurgen WAYENBERG piano: Carl VERBRAEKEN

  • 10. Drie pianostukken Wk.44 (creatie) Carl VERBRAEKEN

- Inleiding: De witte mare - Tussendoor: Kludde - Eindstuk: Ossaart verschalkt

Programma 1998

(concert van woensdag 9 december 1998 te 20u30)

  • 1.Het laatste menuet, voor 2 violen, fagot en piano* Luc BATAILLIE

violen Anne BONTINCK en Luc BATAILLIE, fagot: Paul EVERAERT

  • 2.Zesde verbeelding, voor cello en piano* Carl VERBRAEKEN

cello: Aurelia BOVEN

  • 3."Semira", voor piano* Gwendolyn SOMMEREYNS
  • 4. Concertino voor jembe en piano* Philippe VAN DEN BOSSCHE

jembe: Philippe VAN DEN BOSSCHE

  • 5.Tweede zoetblad,voor dwarsfluit en gitaar Carl VERBRAEKEN

dwarsfluit: Catherine LEGAEY - gitaar:Hilde DE CLERCK

  • 6.Achtste verbeelding, voor dwarsfluit en piano* Carl VERBRAEKEN

dwarsfluit: Catherine LEGAEY

  • 7.Overweging,voor vibrafoon Carl VERBRAEKEN

vibrafoon:Philippe VAN DEN BOSSCHE

  • 8.Frustratie I ,voor zang, fagot en piano* Carl VERBRAEKEN

zang Paula VAN STEENKISTE

  • 9.Zevende verbeelding,voor klarinet en piano* Carl VERBRAEKEN

klarinet:Dirk DESCHEEMAEKER

  • 10 Sonatine voor trompet en piano* Peter THYS

trompet:Luc GOEMAN

  • Pauze
  • 11. De eikeboom,voor zang,viool en piano* Luc BATAILLIE

zang:Paula VAN STEENKISTE - viool:Luc BATAILLIE

  • 12. Legende,voor viool en piano* Peter THYS

viool:Luc BATAILLIE

  • 13.Vergankelijkheid,voor viool en piano* Luc BATAILLIE

viool: Luc BATAILLIE

  • 14.Elfde Ruyterlied,voor viool en piano* Carl VERBRAEKEN

viool:Luc BATAILLIE

  • 15.Museumbezoek,voor viool en piano* Luc BATAILLIE

viool: Luc BATAILLIE

  • 16.Twaalfde verbeelding,voor fagot en piano* Carl VERBRAEKEN

fagot:Paul EVERAERT

  • 17."Over the Rainbow"* Harold ARDEN

zang:Luc BATAILLIE en Paula VAN STEENKISTE bew.Erika BUDAI

  • 18. Pianostukken Op.61* Carl VERBRAEKEN

Wiegelied - Wals - Waardigheid - Klaagzang - Tussenspel -Ether - Berusting - Het vredige luchtschip

Programma 1999

(concert van woensdag 8 december 1999 te 20u30)

  • 1.Heftigheid , voor accordeon Carl VERBRAEKEN

accordeon:Geert VAN DEN BROECK

  • 2. Dertiende verbeelding, voor klarinet en piano* Carl VERBRAEKEN

klarinet: Dirk DESCHEEMAEKER

  • 3. Sonate (3e deel) voor piano* Wolfgang COURTEAUX
  • 4. Veertiende verbeelding, voor cello en piano* Carl VERBRAEKEN

cello: Aurelia BOVEN

  • 5. Vijftiende verbeelding,voor fagot en piano* Carl VERBRAEKEN

fagot:Paul EVERAERT

  • 6. Zomerwandeling,voor dwarsfluit en gitaar Carl VERBRAEKEN

dwarsfluit: Catherine LEGAEY - gitaar:Hilde DE CLERCK

  • 7 .Tweede elegie, voor dwarsfluit en piano* Carl VERBRAEKEN

dwarsfluit: Catherine LEGAEY

  • 8. “Vrouw is zee” ,voor zang, en piano* Luc BATAILLIE

op tekst van Maria SESSELLE zang Paula VAN STEENKISTE

  • 9. Trio voor klarinet, altviool en gitaar (10’43”) Peter THYS

electronische realisatie

  • 10.”Inter somnium et veritatem” , voor piano* Peter THYS
  • Pauze
  • 11. “Blauwbaards kapper” voor zang, slagwerk en piano* Luc BATAILLIE

andere instrumenten ad libitum zang:Paula VAN STEENKISTE slagwerk: Philippe VAN DEN BOSSCHE

  • 12. Monoloog, voor fagot Peter THYS

fagot: Paul EVERAERT

  • 13. “Wazigheid”, voor zang en piano* Carl VERBRAEKEN

zang Paula VAN STEENKISTE

  • 14. Barcarolle voor dwarsfluit en piano* Erika BUDAI

dwarsfluit: Catherine LEGAEY

  • 15. Twaalfde Ruyterlied,voor viool en piano* Carl VERBRAEKEN

viool:Luc BATAILLIE

  • 16. Vierde innigheid Op.67 nr.4* Carl VERBRAEKEN
  • 17. Derde innigheid Op.67 nr.3* Carl VERBRAEKEN

Programma 2000

(concert van woensdag 6 december 2000 te 20u30)

  • 1.Heftigheid 2 , voor accordeon Carl VERBRAEKEN

accordeon:Geert VAN DEN BROECK

  • 2. Kleine verbeelding, voor klarinet en piano* Carl VERBRAEKEN

klarinet: Dirk DESCHEEMAEKER

  • 3. Sonate (2e deel) voor piano* Wolfgang COURTEAUX
  • 4. Tweeentwintigste verbeelding, voor cello en piano* Carl VERBRAEKEN

cello: Aurelia BOVEN

  • 5. Zeventiende verbeelding,voor fagot en piano* Carl VERBRAEKEN

fagot:Paul EVERAERT

  • 6. Gebarenspel,voor dwarsfluit en gitaar Carl VERBRAEKEN

dwarsfluit: Pieter LEEMANS- gitaar:Hilde DE CLERCK

  • 7 .Dartelheid, voor dwarsfluit en piano* Carl VERBRAEKEN

dwarsfluit: Pieter LEEMANS

  • 8. “Lied ,voor zang,en piano* Luc BATAILLIE

zang Paula VAN STEENKISTE

  • 9. Trio voor klarinet, altviool en gitaar (10’43”) Peter THYS

electronische realisatie

  • 10. Duo voor accordeon en contrabas Carl VERBRAEKEN
      • onderbreking (10 min.) ***
  • 11. Aan de gouden rivier, Luc BATAILLIE

voor groot kamerensemble zang:Paula VAN STEENKISTE

  • 12. Dialoog, voor fagot en contrabas Peter THYS

fagot: Paul EVERAERT

  • 13. “Klankzang”, voor zang en piano* Carl VERBRAEKEN

zang Paula VAN STEENKISTE

  • 14. Variatie voor piano* Erika BUDAI
  • 15. Dertiende Ruyterlied,voor viool en piano* Carl VERBRAEKEN

viool:Luc BATAILLIE

  • 16. Eerste ontboezeming Carl VERBRAEKEN
  • 17. Tweede ontboezeming Carl VERBRAEKEN


Programma 2001

(concert van woensdag 12 december 2001 te 20u30)

  • 1. Speling, voor accordeon Carl VERBRAEKEN

accordeon:Geert VAN DEN BROECK

  • 2. Vatting, voor dwarsfluit en piano* Carl VERBRAEKEN

dwarsfluit: Pieter LEEMANS

  • 3. Pulcinella, voor cello en piano* Erika BUDAI

cello: Aurelia BOVEN

  • 4. Verlangen, voor cello en piano* Carl VERBRAEKEN

cello: Aurelia BOVEN

  • 5. Ontmoeting, voor fagot en piano* Carl VERBRAEKEN

fagot: Paul EVERAERT

  • 6. Belevenis,voor gitaar Carl VERBRAEKEN

gitaar:Hilde DE CLERCK

  • 7 .Opgetogen, voor dwarsfluit en piano* Carl VERBRAEKEN

dwarsfluit: Pieter LEEMANS

  • 8. “Woluwedal”, voor zang en piano* Luc BATAILLIE

zang : Luc BATAILLIE gedicht van Prosper VAN LANGENDONCK(1860-1920)

  • 9. Ballade, voor viool en piano * Peter THYS

viool: Pieter FLEERACKERS

  • 10. Bedenksel, voor contrabas en piano Carl VERBRAEKEN

contrabas: Peter THYS

  • 11. Sinterklaaslied (bewerking) Erika BUDAI

voor piano

  • Pauze
  • 12. Al Riverdersi (Renaissance-Italiaans) Luc BATAILLIE

voor zang, fagot, viool en piano fagot: Paul EVERAERT zang en viool : Luc BATAILLIE piano: Chantal LEVIE

  • 13. Monoloog, voor fagot Peter THYS

fagot: Paul EVERAERT

  • 14. Aankondiging, voor bugel en piano* Carl VERBRAEKEN

bugel: Rudi CROON

  • 15. Elfde verbeelding, voor hobo en piano* Carl VERBRAEKEN

hobo: Jan MAEBE

  • 16. Veertiende Ruyterlied,voor viool en piano* Carl VERBRAEKEN

viool:Luc BATAILLIE

  • 17. Verwerking, voor vibrafoon Carl VERBRAEKEN

vibrafoon: Luk ARTOIS

  • 18. Tweede bekentenis, voor piano * Carl VERBRAEKEN

Programma 2002

(concert van woensdag 11 december 2002 te 20u30)

  • 1. Antifoon en Hymne, voor accordeon Luc BATAILLIE

accordeon:Geert VAN den BROECK

  • 2. Vinnig tussenspel, voor dwarsfluit en piano* Carl VERBRAEKEN

dwarsfluit: Pieter LEEMANS

  • 3. “Dromen van vrede“, voor zang en piano* Erika BUDAI

sopraan: Paula VAN STEENKISTE tekst: Erika BUDAI

  • 4. Loslating, voor cello en piano* Carl VERBRAEKEN

cello: Aurelia BOVEN

  • 5. Voorzegging, voor fagot en piano* Carl VERBRAEKEN

fagot: Guy FRANSSEN

  • 6. Een fijn gevoel, voor gitaar Carl VERBRAEKEN

gitaar: Werner SCHURMANS

  • 7 .Woudzang, voor hobo en piano* Carl VERBRAEKEN

hobo: Jan MAEBE

  • 8. Ballade, voor viool en piano * Peter THYS
  • 9. Behoedzaamheid, voor contrabas en piano Carl VERBRAEKEN

contrabas: Peter THYS

  • Pauze
  • 10. Rapsodie der Eurozone Luc BATAILLIE

voor zang, fagot, twee violen en piano fagot: Guy FRANSSEN viool: Pieter Fleerackers en Luc BATAILLIE piano: Nathalie ALESSI

  • 11. Onbevangen, voor klarinet en piano * Carl VEBRRAEKEN

klarinet : Dirk DESCHEEMAEKER

  • 12. Lente in re mineur Luc BATAILLIE

voor zang en piano tekst: Christiaan GERMONPRE sopraan: Paula VAN STEENKISTE

  • 13 Toelichting, voor trompet en piano* Carl VERBRAEKEN

trompet: Rudi CROON

  • 14 Vijftiende Ruyterlied,voor viool en piano* Carl VERBRAEKEN

viool:Luc BATAILLIE

  • 15 Verkenning - Kalmte - Oud vertelsel - Onzekerheid * Carl VERBRAEKEN
  • 16 De dans van de chocoladen ventjes Carl VERBRAEKEN

piano: Chantal LEVIE

Programma 2003

(concert van woensdag 10 december 2003 te 20u30)

  • 1. Vinnig, voor accordeon Carl VERRBAEKEN

accordeon: Geert VAN den BROECK

  • 2. Vier stukken, voor gitaar en dwarsfluit Carl VERBRAEKEN

gitaar: Werner SCHURMANS / dwarsfluit: Pieter LEEMANS

  • 3 .Tweede Woudzang, voor hobo en piano* Carl VERBRAEKEN

hobo: Jan MAEBE

  • 4. Vlinderstuk, voor dwarsfluit en piano Carl VERBRAEKEN

dwarsfluit: Pieter LEEMANS / piano: Nancy FOLENS

  • 5. Verborgenheid, voor contrabas en piano * Carl VERBRAEKEN

contrabas: Ludo JOLY

  • 6. “De profundis” , voor piano Mark KNUTS

Agitato-Ostinato-Lamento Piazzola- Presto Nervoso piano: Mark KNUTS

        • Herdenkingsmoment voor zanglerares wijlen Paula VANSTEENKISTE ****
  • 7. "Als niet dan", voor zang en piano* Luc BATAILLIE

mezzo-sopraan: Euridike DE BEUL

  • 8. Tussenspel, voor cello en piano * Carl VERBRAEKEN

cello: Aurelia BOVEN

  • 9. Zestiende bloemenstuk * Carl VERBRAEKEN
  • 10. “Avondlanden“, voor zang en piano* Carl VERBRAEKEN

mezzo-sopraan: Euridike DE BEUL tekst: Hughes Charles PERNATH

  • Pauze
  • 11. "De geheime tafelmuziek van Walter Mitty" Luc BATAILLIE

voor klarinet, viool en piano 1. ontbijt 2. middagmaal klarinet: Dirk DESCHEEMAEKER / viool: Luc BATAILLIE / piano: Joris LEJEUNE

  • 12. Speelsheid, voor fagot en piano* Carl VERBRAEKEN

fagot: Paul EVERAERT

  • 13. Sluiers [Voiles] , voor piano * Erika BUDAI
  • 14. Ontwikkeling, voor klarinet en piano * Carl VEBRRAEKEN

klarinet : Dirk DESCHEEMAEKER

  • 15. Overgang, voor vibrafoon Carl VERBRAEKEN

vibrafoon: Luk ARTOIS

  • 16 Beschrijving, voor trompet en piano* Carl VERBRAEKEN

trompet: Rudi CROON

  • 17 Zestiende Ruyterlied,voor viool en piano* Carl VERBRAEKEN

viool: Luc BATAILLIE

Programma 2004

woensdag 8 december 2004 te 20u30 - Concertsalon 1e verdieping Vandendriesschelaan 11 1150 Sint-Pieters-Woluwe


Programma 2005

(concert van woensdag 14 december 2005 te 20u30)

Programma 2006

(concert van woensdag 13 december 2006 te 20u30)

Programma 2007

(concert van woensdag 12 december 2007 te 20u30)

Programma 2008

(concert van woensdag 10 december 2008 te 20u30)

Programma 2009

(concert van woensdag 9 december 2009 te 20u30)

Programma 2010

(concert van woensdag 15 december 2010 te 20u30)

  • 1. “Mijn ouden vleugel”, lied voor sopraan en piano, van Luc Bataillie

op een gedicht uit 1934 van Henriette Roland Holst (1869-1952) door Danielle Piana, zang en Mamia Akhvlediani, piano

Programma 2011

(concert van woensdag 14 december 2011 te 20u30)

Programma 2012

(concert van woensdag 19 december 2012 te 20u30)

Programma 2013

(concert van 11 december 2013 te 20u30)

Programma 2014

(concert van 10 december 2014 te 20u30)     

Trivia

In 2016 werd het concertsalon gelegen aan de Roger Vandendriesschelaan 11 in Sint-Pieters-Woluwe dat eigendom was van de Vlaamse gemeenschapscommissie van Brussel, om budgettaire redenen verkocht en werden de activiteiten na 30 jaar voorlopig stopgezet.

Bibliografie

  • Flavie Roquet: Lexicon: Vlaamse componisten geboren na 1800, Roeselare, Roularta Books, 2007, ISBN 978 90 8679 090 6