Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Overleg gebruiker:Gentenaar: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 38: Regel 38:
::Een uitspraak,ingeleid door "volgens mij", is een persoonlijke mening.
::Een uitspraak,ingeleid door "volgens mij", is een persoonlijke mening.
::Alleszins is de spelling met kleine v in de overgrote (bijna unanieme) meerderheid. Ik neem maar eventjes aan dat niet iedereen fout zit. [[User:Mendelo|Mendelo]] 17 jun 2018 21:31 (CEST)
::Alleszins is de spelling met kleine v in de overgrote (bijna unanieme) meerderheid. Ik neem maar eventjes aan dat niet iedereen fout zit. [[User:Mendelo|Mendelo]] 17 jun 2018 21:31 (CEST)
:::Zeker ben ik niet maar ik heb ook de zoekresultaten gevolgd.--[[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] ([[Overleg gebruiker:Gentenaar|overleg]]) 17 jun 2018 21:33 (CEST)
:::Zeker ben ik niet maar ik ben ook de zoekresultaten gevolgd.--[[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] ([[Overleg gebruiker:Gentenaar|overleg]]) 17 jun 2018 21:33 (CEST)

Versie van 17 jun 2018 19:34

Welkom
Hallo Gentenaar, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikisage.
Wikisage is een vrije encyclopedie, waaraan iedereen mag meewerken.
We zien met belangstelling uit naar jouw/uw bijdragen.
Er is een wachttijd van 48 uur voordat je kunt bewerken.
Let op: om bewerkingen te kunnen verrichten, is het nodig om eerst een e-mailadres te bevestigen (zie 'mijn voorkeuren').
Meer informatie

Informatie over het gebruik van Wikisage is onder meer te vinden via de portalen Portaal:Hulp, Portaal:Gebruikers en Portaal:Wikisage.

Heb je nog vragen, dan kun je altijd terecht bij het Hulp:Hulploket Iedere gebruiker heeft een persoonlijke overlegpagina, zoals deze. Als iemand hier iets schrijft, word je daarop attent gemaakt met een 'oranje balk'. Ook elk artikel heeft een overlegpagina.

Onderteken je bijdragen op overlegpagina's en op discussiepagina's zoals het hulploket door het plaatsen van vier tildes (~~~~). Dan wordt automatisch toegevoegd wie het heeft geschreven en wanneer. Je kunt ook de tweede knop van rechts boven het bewerkingsscherm gebruiken.


Welkom Gentenaar. Groet, Lidewij (overleg) 3 jun 2018 23:02 (CEST)


GNU-licentie voor vrije documentatie

Gentenaar, voor overname van artikelen (enz.) uit andere bronnen die eveneens de GNU-licentie voor vrije documentatie hanteren, zoals Wikipedia geldt de volgende regel: Neem daartoe in de bewerkingssamenvatting een permanente link op naar de versie die wordt overgenomen.

Deze hyperlink of URL is voldoende naamsvermelding om aan de licentie te voldoen.

Een permanente link is een link naar een bepaalde versie van een pagina. Dat is wat anders dan een gewone link, die steeds naar de nieuwste, huidige versie schakelt, waarvan de inhoud regelmatig kan veranderen. Waar de permanente link naar verwijst blijft voor altijd hetzelfde. De permalink verwijst naar de schrijvers van de tekst tot op moment van overnamen.
Wilt u iets aan de tekst veranderen, dan graag pas bij de volgende opslag.

Een permanente link maak je door links onderaan in de zijbalk, onder 'hulpmiddelen' onder meer 'permanente link' te klikken. Daarop verschijnt in de adresbalk de permanente link naar de paginaversie die u op dat moment bekijkt. (Kopieer en plak deze link in de bewerkingssamenvatting, "Bron: <permalink>)

Een handigheidje hierbij is dat u ook met uw rechtermuisknop kan klikken op de 'permanente link' en dan in het menu kan kiezen voor kopiëren. Dat scheelt u dan een pagina minder te laden.

Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 5 jun 2018 20:24 (CEST)
Bedankt voor de tip, Lidewij.--Gentenaar (overleg) 5 jun 2018 20:28 (CEST)

Beste Gentenaar, het is geen tip maar een moeten.

Wat maakte dat u een lemma Gent met de toevoeging (kwiki) maakte? Groet, --Lidewij (overleg) 5 jun 2018 20:39 (CEST)
Als alternatief voor de gigantische hoeveelheid tekst van het gewone artikel. Ik voeg er in de loop van de tijd nog wat extra informatie bij.--Gentenaar (overleg) 5 jun 2018 20:44 (CEST)
Het is prima om een waardig samengevat artikel over Gent te maken. Neem alstublieft geen voorbeeld aan de Kwiki artikelen die er al zijn. De meeste zijn erg slecht. Misschien kunt het artikel zolang het niet goed is, in uw eigen gebruikers ruimte plaatsen. Met vriendelijke groet, --Lidewij (overleg) 5 jun 2018 20:55 (CEST)

Zou u willen stoppen met lemma's van een zin te maken. Daar heeft niemand iets aan. Lidewij (overleg) 5 jun 2018 22:52 (CEST)

🏆
Hallo Gentenaar.

Welkom! Je hebt al meegewerkt aan vijf of meer inhoudelijke artikelen. Daardoor verdien je alvast een beker.

Bedankt voor uw bijdragen. (Wanneer ze langer zijn dan een zin. )
Ik zie dat u zich, passend bij uw gebruikersnaam, concentreert op Gent. Mooi dat u een bepaald thema voor uw rekening neemt. Sommigen.slingeren wel een de beschuldiging dat Wikisage een Wikipedia-kopie is. Probeer daarom a.u.b. bij artikelen die u overneemt, steeds passende verbeteringen in te bouwen.
U kan zich ook aansluiten bij http://nl.wikisage.org/wiki/Dorp:Locatio (http://nl.wikisage.org/wiki/Dorp:Locatio/Deelnemers ). (We proberen ons wat in dit soort samenwerkingsgroepjes te verenigen.) Mendelo 14 jun 2018 17:03 (CEST)
Hallo Mendelo, bedankt voor de bemoedigende commentaar. De meeste toevoegingen gaan inderdaad rechtstreeks of onrechtstreeks over Gent maar ook andere onderwerpen interesseren mij. In geval van fouten of beschrijvingen waar ik me niet kan in vinden pas ik de tekst zeker aan maar in eerste instantie probeer ik zoveel mogelijk broodnodige lemma's toe te voegen. Groeten, --Gentenaar (overleg) 14 jun 2018 19:23 (CEST)
Ik begrijp dat er verschillende werkwijzen mogelijk zijn en dat u mogelijk eerst een werkterrein klaarmaakt. Mendelo 15 jun 2018 12:32 (CEST)

Karel Van de Woestijne

Sommige instanties nemen voor personen in België de spelling met kleine letters zoals in Nederland. In de meeste gevallen proberen we de Belgische naam gewoon zo te schrijven zoals in België gebruikelijk is of zoals deze bij de geboorte werd geregistreerd. Ik vermoed daarom dat Karel Van de Woestijne iets correcter is. Wikipedia lijkt daar de Nederlandse van te gebruiken. Mendelo 17 jun 2018 19:20 (CEST)

Volgens mij is het in dit geval wel degelijk Karel van de Woestijne met kleine v maar dankzij de doorverwijzing leiden bij twijfel ook fout gespelde links automatisch naar het lemma van deze kunstenaar.--Gentenaar (overleg) 17 jun 2018 20:10 (CEST)
Een uitspraak,ingeleid door "volgens mij", is een persoonlijke mening.
Alleszins is de spelling met kleine v in de overgrote (bijna unanieme) meerderheid. Ik neem maar eventjes aan dat niet iedereen fout zit. Mendelo 17 jun 2018 21:31 (CEST)
Zeker ben ik niet maar ik ben ook de zoekresultaten gevolgd.--Gentenaar (overleg) 17 jun 2018 21:33 (CEST)