Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Lingua

Uit Wikisage
Versie door Frusti (overleg | bijdragen) op 11 dec 2010 om 16:50 (http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Lingua&oldid=22318982)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Lingua is een studentenvereniging die zich richt op studenten taal- en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen. Haar clubkleuren zijn rood, zwart en wit.

Ontstaan

In 2004 besloten de praesides van de studentenverenigingen Skald (Germaanse talen) en Mistral (Romaanse talen) hun twee Praesidiums te verenigen tot één grote club: Lingua. Vanaf dan konden studenten taal- en letterkunde de zes aangeboden talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans) immers vrij combineren door de invoering van de Bachelor-masterstructuur.

Sjwa

Sjwa is de naam van het studentenblad dat tot academiejaar 2006-2007 werd uitgegeven door Lingua. Het blad bestond al veel langer dan de studentenvereniging zelf. Vroeger werd het uitgegeven door Skald en was het enkel bestemd voor studenten Germaanse talen. Sinds de oprichting van Lingua in 2004 tot 2007 richtte het zich ook op studenten Romaanse talen. In het academiejaar 2007-2008 ontstond Troika, dat clubonafhankelijk is en zich richt tot alle studenten van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen.

Externe links

rel=nofollow