Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Nicolas De Tombeur

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 30 mei 2017 om 16:48 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Nicolas_De_Tombeur&oldid=46451770 3 apr 2016 Edelhart 27 okt 2007)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Nicolas De Tombeur (Tienen, 1657 - Leuven, 1736) was geestelijk schrijver en professor in Tienen.

Verscheidene werken van hem bestaan alleen in handschrift, onder meer "Provincia belgica" (8 dln); "Annales conventus Lovaniensis" (4 dln.).

Hij gaf onder meer uit: "De ritibus et coeremonüs in sacrificio missae servandis", dat meerdere malen werd herdrukt.

Van hem worden in het rijke archief van het Augustijnenklooster te Gent nog veel onuitgegeven werken bewaard, die van groot belang zijn voor de geschiedenis van de Augustijnenorde in de Nederlanden.


Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow