Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Yankel Feather

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Yankel Feather (Liverpool, 21 juni 192018 april 2009) was een Engels kunstschilder. Hij behoorde tot de Moderne School.

Feather kwam uit een zeer bescheiden milieu. Zijn vader was een Oostenrijks joods migrant. Feather had evenwel zijn aanleg om te schilderen geërfd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij in de vliegtuigindustrie in Merseyside, deed hij dienst bij de lichte infanterie en ging zoveel hij kon kunstwerken in de musea bekijken. Hij schilderde zelf en werd mettertijd als kunstschilder vooral bekend om zijn stillevens en landschappen en onderhield nauwe vriendschapsbanden met L.S. Lowry en Terry Frost. Hij was openlijk homoseksueel en in de jaren ’60 had hij een bekende bar (annex club) in Liverpool, "The Basement", waar ook John Lennon regelmatig kwam.[feit?] In 1977 verhuisde hij van Liverpool naar Cornwall. Veel van zijn werk bleef echter bepaald door zijn Liverpoolse arbeidersafkomst, zoals voetballende jongens aan de dokken of grote gebouwen in Merseyside.

Bron