Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Wales

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Wales (Welsh: Cymru) is een land dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. Het is gelegen in het westelijke deel van het eiland Groot-Brittannië en grenst aan Engeland in het oosten. De hoofdstad van Wales is Cardiff, en de officiële talen zijn Welsh en Engels.

Wales heeft een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Het is bekend om zijn prachtige landschappen, met glooiende heuvels, bergen, kustlijnen en nationale parken. Het land heeft ook een sterke band met de mijnbouw- en industriële sector, met name de steenkoolindustrie die in het verleden van groot belang was.

Het Welsh, een Keltische taal, wordt nog steeds gesproken door een aanzienlijk deel van de bevolking en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het behoud van de Welshe cultuur en identiteit. Wales heeft zijn eigen parlement, de Senedd, dat bevoegdheden heeft op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, cultuur en andere zaken die specifiek zijn voor Wales.

Wales heeft ook een rijke traditie in sport, met rugby als de meest populaire sport. Het nationale rugbyteam van Wales is zeer succesvol en heeft regelmatig deelgenomen aan de Rugby World Cup en de Six Nations Championship.

Toerisme speelt een belangrijke rol in de economie van Wales, waarbij bezoekers worden aangetrokken door de prachtige landschappen, historische kastelen, traditionele dorpen en culturele evenementen zoals de Eisteddfod, een Welshe culturele viering.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow
52°20′59″N, 3°38′16″W