Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Video-induced pitching system

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Video-induced Pitching Service of Video-induced Pitching System (kortweg ViPS) is een methode, waarmee middels een video-overlay op een website een beknopte presentatie kan worden gegeven van hetgeen op de website wordt aangeboden. Die presentatie wordt in de regel gegeven door professionele acteurs, bekende personen of medewerkers van het bedrijf zelf.

De term pitch (ook wel elevatorpitch) wordt veel gebruikt in de creatieve industrie. De techniek achter ViPS bestaat uit een Content Delivery Network of CDN, waarmee de videopresentaties vanaf elke website op een constant kwaliteitsniveau gehouden kan worden. Dit in tegenstelling tot het presenteren van video vanaf een (trage) gedeelde webserver, wat vaak met horten en stoten gepaard gaat.

Naast de techniek en de uitstraling van de presentatie zijn ook de scripts belangrijk. In de Verenigde Staten zijn de pitches vaak gericht op het activeren van het publiek, terwijl in Europa dit veel meer gericht is op het informeren van de websitebezoeker. Sinds 2008 wordt de ViPS methode met veel succes toegepast op websites van diverse grote bedrijven en instellingen.

Zoek op Wikidata

rel=nofollow