Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Thomas van Kleef

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Thomas van Kleef  (Rotterdam, 10 februari 1954) is een Nederlands dienend kluizenaar en auteur.

Biografie

Thomas van Kleef werd op 10 februari 1954 in Rotterdam geboren als zoon van Gerhardus Anselmus van Kleef, de wijlen oud-katholieke bisschop van Haarlem, en Suze van Kleef-Hillesum. Van 1973-1978 studeerde Van Kleef aan de Universiteit Leiden. Hij was in Amsterdam en New York werkzaam als communicatieadviseur voor culturele instellingen. Sinds 2006 is hij dienend kluizenaar en auteur.

Werk

Van Kleef publiceerde het boek ‘De Snelste Weg is de Omweg’.

Schrijfstijl en thematiek

Het boek van Van Kleef beschrijft de doe-het-zelf coachingsmethodiek Liber, een synthese van oosters en westers denken.

Waardering

De publicatie van ‘De Snelste Weg is de Omweg’ was voor uiteenlopende media aanleiding om aandacht te besteden aan Van Kleef. Het TV-programma Iedereen Verlicht maakte een item over Van Kleef en ook het TV-programma De Nachtzoen wijdde drie afleveringen aan Van Kleef en zijn methode. Ook de tijdschriften Happinez, Puur Magazine, Klooster Magazine en het Noord-Hollands Dagblad interviewden Van Kleef. Presentator en schrijver Jan Versteegh wijdde een van de hoofdstukken van zijn boek 'Gelukkig worden doe je zo' aan Thomas van Kleef en auteur Esther Kouw sprak met hem voor haar boek 'Rust, Ritme, Ruimte'. Ook NRC Handelsblad (1), Adformatie (2), Volzin (3) en De Kovel (4) besteedden aandacht aan het levensverhaal van Van Kleef.

Bibliografie

2019-De Snelste Weg is de Omweg.

Bronnen

1.    Het verhaal van Thomas van Kleef-Over zijn roeping als selfmade monnik (interview NRC Handelsblad)

2.     Van pr-goeroe naar monnik (interview Adformatie)

3.     Self made monnik Thomas van Kleef (interview Volzin)

4.     'Daar kun je alleen om huilen' (interview De Kovel)

5.    'De Snelste Weg is de Omweg. Afkicken van Misverstand Ik met de Liber methodiek'. Auteur: Thomas van Kleef Illustraties: Annabella Meijer, ISBN 978-94-6345-786-6.

6.     Aflevering Iedereen Verlicht (22 maart 2020)

7. Aflevering EO De Nachtzoen: Wat staat hier nu op tafel?

8. Aflevering EO De Nachtzoen: Een radicale beslissing

9. Aflevering EO De Nachtzoen: Monnik zonder Pij

10.   Happinez, Nummer 1, 2020: 'Leven als een monnik'

11.   Puur! Magazine Nummer 1, 2020

12.  Klooster Magazine, Voorjaar 2020, nummer 10 'Thomas van Kleef, thuis in zijn eigen klooster'

13.  Artikel Noord-Hollands Dagblad: Thomas van Kleef raakte al z’n geld en status kwijt, maar kreeg er zichzelf voor terug.

14.  Thomas van Kleef was pr-adviseur voor grote culturele instellingen, doet nu als monnik de pr voor God (boek Jan Versteegh: Gelukkig Worden Doe Je Zo)